Αναβλήθηκε 3η φορά η δίκη για το «φακελάκι»

Για τρίτη φορά αναβλήθηκε η δίκη του 58χρονου γιατρού που κατηγορείται ότι ζήτησε και πήρε «φακελάκι» 40 ευρώ, για να εμβολιάσει τα δύο ανήλικα παιδιά 37χρονου ασφαλισμένου του ΙΚΑ.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε χθες την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 19 Οκτωβρίου, επειδή προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ιπποκρατείου» νοσοκομείου με προβλήματα υγείας. Η σύλληψη έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και αρχικά ο 58χρονος πήρε 48ωρη προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία, ενώ το περασμένο Σάββατο η εκδίκαση αναβλήθηκε λόγω απουσίας βασικού μάρτυρα υπεράσπισης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 37χρονος πατέρας, επιδιώκοντας να κλείσει ραντεβού για να εμβολιάσει τα δύο ανήλικα παιδιά του, ηλικίας 3 χρόνων και 2 μηνών, μέσω του αριθμού 184 του ΙΚΑ, ενημερώθηκε ότι το συντομότερο δυνατό ραντεβού ήταν στα τέλη Σεπτέμβρη 2011. Απευθύνθηκε στον 58χρονο συμβεβλημένο παιδίατρο που φέρεται ότι του ζήτησε 40 ευρώ για να εμβολιάσει τα παιδιά στο ιδιωτικό του ιατρείο ή στο ιατρείο του ΙΚΑ στην Τούμπα, παρακάμπτοντας τη διαδικασία των ραντεβού.

Πιάστηκε στα πράσα γιατρίνα του ΙΚΑ

Ακριβά θα κοστίσει στην παιδίατρο του ΙΚΑ Ηρακλείου η παράνομη χρέωση ενός εμβολίου στους γονείς ενός μικρού παιδιού. Η γιατρός πιάστηκε χθες στα …πράσα από στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του ΙΚΑ, να έχει πάνω της προσημειωμένα χαρτονομίσματα, έπειτα από καταγγελία γονέων ότι τους ζήτησε χρήματα για να κάνει ένα εμβόλιο στο παιδί τους.

Μάλιστα, η παιδίατρος έκρυψε τα χρήματα που πήρε από τους γονείς στον στηθόδεσμό της, κάτι που, όπως φάνηκε, δεν ήταν ικανό για να καλύψει την παράνομη πράξη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια είχε ζητήσει από τους γονείς ένα χρηματικό ποσό, προκειμένου να τους εξυπηρετήσει και να εμβολιάσει το παιδί τους, κάτι που φυσικά απαγορεύεται. Οι γονείς, εξοργισμένοι από το γεγονός, φαίνεται ότι προχώρησαν σε καταγγελία τού περιστατικού και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους…

Για τη γιατρό, η οποία έχει συμπληρώσει 35 χρόνια στο ΙΚΑ, θα ακολουθήσει η αυτόφωρη διαδικασία.