Αναζητούν λύση για τις προμήθειες στην Υγεία

Εντείνονται τα προβλήματα με τις ελλείψεις υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία.

Οι προμηθευτές εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού σταματούν από σήμερα να προμηθεύουν δημόσια νοσοκομεία, ενώ ο Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ) συνεχίζει από τον περασμένο Μάρτιο το «εμπάργκο».

Το προεδρείο του συλλόγου κατήγγειλε χθες ότι τα μέλη του δεν έχουν πληρωθεί το 70% των οφειλομένων του 2010, ενώ δεν έχουν εισπράξει καθόλου χρήματα για το υλικό που διέθεσαν το 2011.Το θέμα αποτελεί αντικείμενο σύσκεψης, η οποία πραγματοποιείται σήμερα με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων των υπουργείων Οικονομικών (Ηλίας Πλασκοβίτης), Υγείας (Νίκος Πολύζος) και Εργασίας (Αθηνά Δρέττα).

Χρηματοδότηση
Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι τα δημόσια νοσοκομεία έχουν λάβει 600 εκατομμύρια ευρώ το 2010 από τα ταμεία και επιπλέον 600 εκατομμύρια στις αρχές του 2011. Με τα χρήματα αυτά έχουν πληρωθεί τα οφειλόμενα για το πρώτο εξάμηνο του 2010 και όπου αυτό δεν έχει συμβεί, έχει δοθεί εντολή να προχωρήσουν σε πληρωμές από τα ταμειακά τους διαθέσιμα.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σημειώνει ότι πριν από έναν μήνα εγκρίθηκαν οι επιχορηγήσεις Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2011, με σκοπό να πληρωθούν (έως το τέλος του μήνα) οι προμηθευτές για το πρώτο δίμηνο του 2011.