Ανδρέας Ξανθός: Δεν μπορεί να στοχοποιείται ο Τσιόδρας και η Επιτροπή του, λόγω των αβεβαιοτήτων και των ανεπαρκειών της κυβέρνησης!

«Δεν βλέπω κανένα λόγο να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ γραμμή, δεν πρέπει να επενδύσουμε στην αποτυχία της υγειονομικής στρατηγικής στη νέα φάση», τονίζει στο iEidiseis ο πρώην υπουργός Υγείας. Γιατί πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε την πανδημία για να ενισχύσει σε βάθος χρόνου το ΕΣΥ, ακριβώς επειδή αυτό δεν είναι στο DNA της.

«Δεν πρέπει να επενδύσουμε στην αποτυχία της υγειονομικής στρατηγικής στη νέα φάση. Αυτό θα πλήξει ιδιαίτερα την πολιτική μας σοβαρότητα και αξιοπιστία», προειδοποιεί ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός με συνέντευξη στο iEidiseis που θα συζητηθεί πολύ.

«Αν συμφωνήσουμε ότι ήταν σωστή η μέχρι τώρα πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην πανδημία, δηλαδή η στήριξη της στρατηγικής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα και ο έλεγχος της κυβέρνησης για κενά, παραλείψεις, λάθη ή αδιαφανείς χειρισμούς, δεν βλέπω κανένα λόγο να αλλάξουμε γραμμή», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Υγείας και προσθέτει: «Δεν μπορούμε όμως στο όνομα των προβλημάτων, των αβεβαιοτήτων και των ανασφαλειών της μετά το lockdown περιόδου, να στοχοποιείται ο κ. Τσιόδρας και η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων-επιδημιολόγων για τις ιδεοληψίες, τις ανεπάρκειες, τις αστοχίες ή τις πολιτικές ιδιοτέλειες της κυβέρνησης. Χρειαζόμαστε τη μέγιστη δυνατή επιστημονική τεκμηρίωση των πολιτικών αποφάσεων, όπως και μια νέα σχέση ανάμεσα στην επιστημονική, την ατομική και την κρατική ευθύνη».
 
                                                                                                                           Διαβάστε όλη τη συνέντευξη κάνοντας κλικ εδώ