ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ κατά τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης μομφης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δύναμη κοινωνικής δικαιοσύνης και πολιτικής σταθερότητας

p style=”text-align: center; margin: 0cm 0cm 0pt”>Ο ΣΥΡΙΖΑ δύναμη κοινωνικής δικαιοσύνης και πολιτικής σταθερότητας


Θέλει πραγματικά πολύ μεγάλο θράσος για να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι σώζει τη χώρα από την καταστροφή, ότι εξασφαλίζει την ανάπτυξη και εγγυάται την ομαλότητα , την ώρα που απλώνεται στην κοινωνία η «κηλίδα» της ανεργίας , της φτώχειας και της αναξιοπρέπειας .

Έχετε καταλάβει , κύριοι της συγκυβέρνησης , τι συμβαίνει σήμερα στην κοινωνία ;

Όχι απλώς δυσπιστία, αλλά οργή και αγανάκτηση για την πολιτική σας , αποστροφή και αηδία προς το σύστημα εξουσίας που εσείς εκπροσωπείτε, νιώθουν τα εκατομμύρια συμπολίτες μας που επιβιώνουν οριακά και αγωνιούν για το αύριο , που βιώνουν τη λεηλασία , την αδικία, την ανισότητα, την προκλητική εύνοια του πλούτου.

Και όσοι σήμερα στηρίζουν ή ανέχονται με διάφορα προσχήματα , με ναι με αλλά και παρών , αυτή την κυβέρνηση που ετοιμάζεται να πάρει νέα εξοντωτικά μέτρα , να ξέρουν ότι θα πάνε μαζί της μέχρι το τέλος , ότι δεν θα μπορούν να «πουλούν» κατόπιν εορτής κοινωνική ευαισθησία , να είναι σίγουροι ότι ο εξευτελισμός τους θα γίνει τέλειος !

Ναι , αλλά η κοινωνία στηρίζει εμάς και όχι το ΣΥΡΙΖΑ , μας λέτε.

Είστε αξιοθρήνητοι αν πραγματικά πιστεύετε ότι η αδράνεια της κοινωνίας σ’ αυτή τη φάση σημαίνει συναίνεση στην πολιτική σας. Είστε αφελείς και έχετε άγνοια κινδύνου αν εκλαμβάνετε το φόβο , την ανασφάλεια και την απελπισία που εσείς έχετε προκαλέσει, ως υποστήριξη σε ένα πρόγραμμα οικονομικά καταστροφικό, δημοσιονομικά αναποτελεσματικό, που «παράγει» εξαθλίωση και βαρβαρότητα. Προκαλείτε επίσης όταν λέτε ότι όσοι , παρά αυτό το κλίμα μοιρολατρείας και ηττοπάθειας που μεθοδικά προσπαθείτε να εδραιώσετε , αντιδρούν και αγωνίζονται για δουλειά , αξιοπρέπεια , σεβασμό στο περιβάλλον , κοινωνικά δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες, είναι υποκινούμενοι από το ΣΥΡΙΖΑ . Η θεωρία της υποκίνησης , αυτό το σήμα κατατεθέν του μετεμφυλιακού χωροφυλακίστικου Κράτους της Δεξιάς , οδηγεί στη στοχοποίηση των συνδικαλιστικών, των κοινωνικών και των πολιτικών αγώνων , συνιστά βίαιη ανατροπή του δημοκρατικού πολιτικού πλαισίου της μεταπολίτευσης.

Η παρέμβαση σας σε όλους τους τομείς , και στην ΕΡΤ , εκτός από το «συνδυασμό που σκοτώνει», δηλαδή Μνημόνιο+ νεοφιλελευθερισμό + συμφέροντα , έχει και το στοιχείο της «βιοπολιτικής του τσαμπουκά». Ο τσαμπουκάς όχι ως μέσο αλλά ως σκοπός. Για να καταργηθεί κάθε κανονικότητα , κάθε εγγύηση , κάθε βεβαιότητα στη ζωή των ανθρώπων αυτής της χώρας και να εδραιωθεί το αίσθημα της γενικευμένης ανασφάλειας , του φόβου και κυρίως της υποταγής . Αυτό θέλετε , να κυβερνάτε με το φόβο και την υποταγή .

Στο χώρο της Υγείας τώρα, αυτό που συντελείται δεν είναι ούτε νοικοκύρεμα ούτε μεταρρύθμιση , ούτε εξορθολογισμός. Είναι ακραίος νεοφιλελευθερισμός , δηλαδή συρρίκνωση του δημόσιου συστήματος υγείας, μετακύλιση του μεγαλύτερου μέρους του κόστους στους ασθενείς και κυρίως άνοιγμα της αγοράς στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αυτό είναι όλη η ουσία της πολιτικής σας. Έχετε επιλέξει την Υγεία, ως προνομιακό χώρο ιδιωτικοποιήσεων και κερδοσκοπικών επενδύσεων. Και με τα μέτρα που παίρνετε «εκδικείστε» τους πολίτες γιατί αρρωσταίνουν , παίρνουν φάρμακα, χρειάζονται εξετάσεις και νοσηλεία, έχουν ανάγκη κοινωνικής φροντίδας , δυσκολεύοντας σας έτσι στο «μαγείρεμα» του πρωτογενούς πλεονάσματος. Έχετε εγκαταλείψει 3 εκατομμύρια ανασφάλιστους ανθρώπους χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , μοναδικό φαινόμενο-ντροπή για ευρωπαϊκή χώρα, και αντί να εξασφαλίσετε την πλήρη και δωρεάν κάλυψη των αναγκών τους , θυμηθήκατε να «μεταρρυθμίσετε» την ΠΦΥ, ετοιμάζοντας απολύσεις γιατρών και προσωπικού από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ. Έχετε μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε εισπρακτικό μηχανισμό , αποκλείοντας καθημερινά τους πιο φτωχούς και αδύναμους από στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας. Η πολιτική σας είναι υγειονομικά επικίνδυνη, πολιτικά ανεύθυνη και κοινωνικά εγκληματική. Και σε τελευταία ανάλυση είναι μια πολιτική που υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία και την πολιτική σταθερότητα για την οποία κόπτεστε.

Αυτό που προέχει σήμερα είναι ένα «σοκ ανακούφισης» της κοινωνίας. Εμείς θα σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και θα αντιμετωπίσουμε δραστικά την υγειονομική φτώχεια και την κατάρρευση του Συστήματος Υγείας . Γιατί ξέρουμε με ποιούς είμαστε , με ποιά συμφέροντα πρέπει να τα βάλουμε , σε ποιους θα στηριχτούμε για να διασφαλίσουμε την επιβίωση και την ανασυγκρότηση της δημόσιας περίθαλψης. Γιατί σκοπεύουμε να στηρίξουμε και να αναβαθμίσουμε και όχι να κλείσουμε τις Υγειονομικές Μονάδες του ΕΟΠΥΥ . Γιατί έχουμε την προγραμματική επάρκεια, το πολιτικό σθένος, και το ηθικό πλεονέκτημα να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη , αξιοπιστία και ένα άλλο εργασιακό και κοινωνικό ήθος στο Σύστημα Υγείας . Η διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης των ανασφάλιστων σε αξιοπρεπή περίθαλψη θα είναι η πρώτη μεγάλη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης της Αριστεράς . Θα εξασφαλίσουμε «πάσει θυσία» τη χρηματοδότηση και την αξιοπρέπεια της Δημόσιας Υγείας , που είναι βασικό συστατικό του ανθρωπισμού , του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας μιας χώρας.

 

Η κοινωνία όντως δεν αντέχει άλλα μέτρα . Κυρίως όμως , δεν αντέχει εσάς, την υποκρισία σας, τις αθλιότητες σας για τα 2 άκρα , την αναξιοπιστία και τον κυνισμό σας. Γι’ αυτό και η δημοκρατική ανατροπή αυτής της ανυπόληπτης κυβέρνησης , είναι όρος επιβίωσης της κοινωνίας , είναι προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, της Δημόσιας Διοίκησης και του Κοινωνικού Κράτους .

Ο ΣΥΡΙΖΑ , μαζί με τις έντιμες και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, μαζί με τα κινήματα και τις πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης , είναι αυτός που μπορεί να εγγυηθεί την κοινωνική συνοχή, την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, την πολιτική σταθερότητα και την αποτελεσματική πολιτική αντιμετώπιση του φασισμού .