Ανδρέας Ξανθός: Κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων πίσω από την ληστεία στην αποθήκη του ΕΟΠΥΥ

Από Βασίλη Βενιζέλο

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων “βλέπει” ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός πίσω από την ένοπλη ληστεία, η οποία σημειώθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στην κεντρική αποθήκη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στου Ρέντη.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM”, το πρωί της Τρίτης 18 Οκτωβρίου, ο Ανδρέας Ξανθός δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής σχετικά:

“Προφανώς υπάρχει ένα ισχυρό κύκλωμα το οποίο πέρα από τις νόμιμες εξαγωγές, τις παράλληλες εξαγωγές που γίνονται, διακινεί παράνομα φάρμακα από την Ελλάδα, φάρμακα που έχουν χαμηλότερη τιμή αγοράς σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και προφανώς υπάρχει ένα κύκλωμα το οποίο απομυζεί σημαντικούς πόρους και εμπορεύεται αυτά τα φάρμακα. Υπάρχει έλεγχος συστηματικός και από την πλευρά του ΕΟΦ για αυτές τις διαδικασίες. Υπάρχει συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές τις αστυνομικές, τα παρακολουθούμε αυτά. Ξέρετε ότι κατά καιρούς έχουν γίνει και συγκεκριμένες αποκαλύψεις, θυμάστε ένα φαρμακείο πριν από λίγο καιρό σε μία γειτονιά του Πειραιά με μία αποθήκη που είχε χιλιάδες σκευάσματα. Γίνεται μία συστηματική δουλειά σε αυτό για να παταχθεί αυτό το κύκλωμα και να διασφαλίζεται ότι καταρχήν δεν θα έχουμε ελλείψεις στην ελληνική αγορά, αυτό είναι το μείζον θέμα. Και ότι φυσικά δεν θα γίνεται παράνομη διακίνηση ενός πολύ ζωτικού αγαθού όπως το φάρμακο”.