Ανδρέας Ξανθός: Ο Υπουργός Υγείας καλύπτει την παράνομη και εκδικητική απόφαση του ΙΣΑ «κλείνοντας το μάτι» σε παραβατικές συνταγογραφικές πρακτικές γιατρών

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας του βουλευτή Ρεθύμνου και τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Ξανθού, με αφορμή την εκδικητική πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ)  εναντίον του γιατρού – εντατικολόγου, διευθυντή ΕΣΥ στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας και πρώην αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Τάκη Γεωργακόπουλου. Ο ΙΣΑ, χωρίς να είναι μέλος του ο κ. Γεωργακόπουλος, κινήθηκε αυτεπάγγελτα (χωρίς κάποια καταγγελία), εγκαλώντας τον πρώην Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ  όχι για κάποιο αδίκημα που αφορά το ιατρικό έργο, αλλά επειδή, ασκώντας τα καθήκοντά του   επέβαλλε,  μετά από εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, τις προβλεπόμενες  κυρώσεις  και  πρόστιμα σε γιατρούς  που έκαναν συστηματικά υπερσυνταγογράφηση και διασπάθιζαν το δημόσιο χρήμα.

Απέναντι λοιπόν σ’ αυτή την προκλητική στάση του ΙΣΑ που αποτελεί «όνειδος για τον ιατρικό συνδικαλισμό» όπως δήλωσε ο κ. Ξανθός, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης που έχει την εποπτεία των Ιατρικών Συλλόγων, δήλωσε -απαντώντας στον κ. Ξανθό- ότι  δεν έχει λόγο να παρέμβει και να ακυρώσει αυτή την καταφανώς παράνομη πειθαρχική δίωξη! Στην ουσία ο κ. Πλεύρης κάλυψε πολιτικά την ακραία συντεχνιακή και προσβλητική για το ιατρικό σώμα στάση του ΙΣΑ, επειδή ο Πρόεδρός του και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης και η πλειοψηφία  του ΔΣ ανήκουν στην κυβερνητική παράταξη. Στέλνοντας όμως «σήμα» ανοχής και συγκάλυψης παραβατικών συμπεριφορών στον ιατρικό κόσμο.

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι είναι σοβαρό πολιτικό ζήτημα η επίκληση νομικίστικων δικαιολογιών και η ουσιαστική απροθυμία παρέμβασης του Υπουργού Υγείας σε μια υπόθεση που αφορά την ηθικοποίηση του συστήματος υγείας, την προκλητή ζήτηση και σπατάλη στο χώρο του φαρμάκου και τη μη τεκμηριωμένη άσκηση της ιατρικής.