Ανδρουλάκης: “Προτεραιότητα η ενίσχυση του ΕΣΥ για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ”

Για τεράστια αύξηση των δαπανών ιδιωτικής υγείας για τον ελληνικό λαό μετά και την πανδημία έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης. Τι είπε για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Μήνυμα ότι για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η ενίσχυση του ΕΣΥ αποτελεί προτεραιότητα, επανέλαβε από την Ιεράπετρα την οποία επισκέπτεται σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης που είχε συνάντηση με το διοικητή, το Σύλλογο Γιατρών, των Εργαζομένων και φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, που του μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, ανέφερε ότι μετά και την πανδημία «υπάρχει τεράστια αύξηση των δαπανών ιδιωτικής υγείας για των ελληνικό λαό» και πως για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «είναι προτεραιότητα η ενίσχυση του ΕΣΥ, με αξιοποίηση του 10% των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να κάνουμε ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας και να δώσουμε κίνητρα σε ειδικότητες που υπάρχει έλλειψη και βέβαια οικονομικά κίνητρα σε όλους τους υγειονομικούς, όχι μόνο τα παλαμάκια της πανδημίας».

Για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας είπε ότι πρέπει «να ενταχθεί στα νοσοκομεία τύπου Α’ ώστε, η μεγάλη ανάγκη για προσωπικό να καλυφθεί μέσα από τα κίνητρα, όχι με συμβασιούχους και επικουρικούς αλλά με μόνιμο προσωπικό».