Ανεπιθύμητοι οι Βουλευτές που μεθοδεύουν το κλείσιμο του Μποδοσάκειου


Τις ημέρες αυτές νέα συνομωσία εξυφαίνεται εις βάρος της πολύπαθης Εορδαίας. Κάποιοι μανδαρίνοι των Αθηνών με πρόσχημα την αναδιοργάνωση και την οικονομία στο χώρο της υγείας, βρήκαν εξιλαστήριο θύμα. Να συγχωνεύσουν και στη συνέχεια να κλείσουν το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας.

Δεν μπορεί, λένε να έχουμε παλαιά νοσοκομεία στην Δυτική Μακεδονία, αλλά ούτε και 4 γενικά Νομαρχιακά νοσοκομεία.

Ας κάνουμε ένα μεγάλο στην Κοζάνη και να λύσουμε το θέμα για όλα τα επόμενα χρόνια. Και σ’ αυτή τη σκέψη για λόγους ψηφοθηρίας βρέθηκαν συμπαραστάτες και όχι μόνο συμπαραστάτες αλλά και πρωτοπόροι οι Βουλευτές της Κοζάνης. Άξιος ο μισθός τους, αφού καταφέρνουν και ευνουχίζουν και τους υπόλοιπους οι οποίοι δεν τολμούν – για λόγους ψηφοθηρίας και αυτοί – να αρθρώσουν αντίθετο λόγο.

Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι λέγοντας για παλαιά νοσοκομεία στη Δυτική Μακεδονία, υπάρχει μόνο το εξής ένα: Το Μαμάτσειο που είναι άνω των 50ετών και δεν έχει δυνατότητα επέκτασης.

Ας κάνουν λοιπόν ένα καινούργιο νοσοκομείο για την πόλη της Κοζάνης γιατί όντως χρειάζεται.

Όχι όμως να κλείσουν τα υπόλοιπα, αναγκάζοντας τους ασθενείς να τρέχουν στην ιδιωτική υγεία.

Όμως προκαλεί γέλιο το επιχείρημα για παλαιό νοσοκομείο στα Γρεβενά, το οποίο εγκαινιάσθηκε το 2002 από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και ήταν υπερσύγχρονο.

Όπως γέλια προκαλούν οι αιτιάσεις για παλαιότητα του ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ, που κτίσθηκε με αμερικανικά πρότυπα, με άφθονους χώρους και εντυπωσιακή πληρότητα, που προσελκύει κόσμο και από γειτονικούς νομούς.

Και ποιος δίνει το δικαίωμα στον κ. Λοβέρδο και στους τοπικούς βουλευτές του να κλείσουν το Μποδοσάκειο; Μήπως είναι δικό τους; Μήπως το έκανε το κράτος;

ΟΧΙ, το νοσοκομείο μας έγινε από τη δωρεά του αείμνηστου Μποδοσάκη και χρειάσθηκαν αγώνες του λαού, με τον Καντιώτη, τον Τόττη, το Εργατικό Κέντρο και όλους τους φορείς για να οριοθετηθεί στην Πτολεμαϊδα, επί αειμνήστου Υπουργού Δοξιάδη.

Όταν Κοζανίτικοι κύκλοι ωρύονταν να το κάνουν στην Κοζάνη και στη συνέχεια την πλήρωσαν οι τοπικοί μας βουλευτές, Σταύρος Αθανασιάδης και Βασίλης Βύζας μένοντας εκτός βουλής, γιατί αγωνίσθηκαν για τα δίκαια της Εορδαίας, που δεν είχε καν στοιχειώδη περίθαλψη.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι κύκλοι της Κοζάνης προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ, εμπόδιζαν με κάθε τρόπο την ανάπτυξή του και συνεχώς ήθελαν να το καπελώσουν, με το όνειρο ίδρυσης περιφερειακού ή πανεπιστημιακού στην Κοζάνη.

Ο αγώνας όμως του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, παρά τις αντιξοότητες, το έκαναν πόλο έλξης για τους ασθενείς από όλη τη Δυτική Μακεδονία, όπου έρχονταν για να βρουν την υγεία τους.

Έτσι ξεφύτρωναν σιγά – σιγά νέες κλινικές, στελεχώνονταν με την βοήθεια των τοπικών φορέων, δημάρχων και βουλευτών και γρήγορα το Μποδοσάκειο έγινε ξακουστό στο πανελλήνιο.

Ευτύχησε να έχει και πολύ καλές διοικήσεις όπως και σήμερα με την αγωνίστρια κ. Μπούρτσου και φθάσαμε τον τελευταίο χρόνο να προγραμματίζουμε νέες επεκτάσεις.

Παρά τα προσκόμματα της κεντρικής εξουσίας υπογράφθηκε η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου και έγινε με την βοήθεια του ιδρύματος η μελέτη επέκτασης.

Την οποία σαμποτάρισε και δεν υπέγραψε φεύγοντας ο περιφερειάρχης κ. Κύρκος, ενώ τώρα μας παραπέμπει ο κ. Λοβέρδος στη γραφειοκρατία και τη γνωστή αναποτελεσματικότητα της ΔΕΠΑΝΟΜ.

Η περιοχή περιμένει την υπογραφή της σύμβασης και είναι ανυποχώρητη για νέους αγώνες.

Ήδη με τις αποκαλύψεις περί συγχωνεύσεων, διέρρευσαν και τα σχέδια – κάτω από το τραπέζι – των κατευθυνόμενων μεθοδεύσεων βουλευτών της Κοζάνης που υπόγεια προετοίμαζαν τις διαδραματιζόμενες καταστάσεις.

Αυτή τη φορά ο λαός μας, δεν θα τους αφήσει. Και κυρίως δεν θα συγχωρήσει.

Ήδη ξεκίνησαν αντιδράσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο, το Εργατικό Κέντρο, το προσωπικό του Μποδοσάκειου και πλειάδα φορέων.

Περιμένουμε το Δήμο να τεθεί επικεφαλής αυτού του δίκαιου και ανυποχώρητου αγώνα.

Ταυτόχρονα άρχισε συγκέντρωση υπογραφών με στόχο να ξεπεράσουν τις 50.000.

Όλος ο λαός της Εορδαίας θα αντιδράσει δημιουργώντας τεράστιο κίνημα διαμαρτυρίας στο οποίοι αναμένεται να συμπράξουν και γειτονικές περιοχές.

Οι άθλιες μεθοδεύσεις για την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής, δεν θα περάσουν.

Χαράσουμε κόκκινη γραμμή και δηλώνουμε σ’ όλους αυτούς που πολεμούν την περιοχή μας, ότι είναι ανεπιθύμητοι στην Εορδαία.

Σ’ αυτόν τον τίμιο και δίκαιο αγώνα όποιοι δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας.