Ανεπιθύμητος ο Άδωνις στο συνέδριο των φαρμακοποιών

p style=”margin: 0cm 0cm 0pt”>Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

 

Το γνωμικό αυτό, ταιριάζει γάντι όπως φαίνεται στην περίπτωση του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη τον οποίο οι φαρμακοποιοί δεν θέλουν στο συνέδριό τους που πραγματοποιούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (5 και 6 Απριλίου) στο Hellas Pharm 2014 στα γραφεία της Hellexpo στο Μαρούσι.  Μάλιστα ενώ ο υπουργός Υγείας είχε λάβει αρχικά πρόσκληση προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση με θέμα Υγεία «ώρα μηδέν». Πολιτεία και θεσμικοί «ενώπιος – ενωπίω», ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής σε ανακοίνωσή του ζητά από τον κ. Γεωργιάδη, να μην κάνει τον κόπο και επισκεφθεί το συνέδριο.

 

Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα στην δεύτερη επιστολή τους ο πρόεδρος και ο γγ του ΦΣΑ κ.κ. Κων. Λουράντος και Ηλ. Γιαννόγλου, «Μετά από τη στάση σας, καθ΄ όλη τη διάρκεια των συζητήσεων που κατέληξαν στη ψήφιση του νόμου, που καταστρέφει τη φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων, σας δηλώνουμε ότι είσαστε ανεπιθύμητος στο συνέδριό μας. Η δήλωσή μας αυτή δεν αφορά τις διαφωνίες μας μαζί σας, όσο και αν αυτές είναι ριζικές και αξεπέραστες. Έχει να κάνει με το ότι αποδειχθήκατε αφερέγγυος συνομιλητής, άνθρωπος για τον οποίο η πολιτική ηθική και εντιμότητα είναι άγνωστες έννοιες. Με αυτό τον τρόπο πλέον καταγράφεστε στη συνείδηση όχι μόνον των φαρμακοποιών, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας».

 

Μάλιστα όπως ψιθυρίζουν οι φαρμακοποιοί, «ο κ. Γεωργιάδης είναι βέβαιο ότι δεν είναι ανεπιθύμητος μόνο στον κλάδο των φαρμακοποιών αλλά και σε όλους τους έλληνες πολίτες. Επομένως θα πρέπει να είναι προσεκτικός, διότι σε περίπτωση που έρθει στο συνέδριο, ενδεχομένως να σημειωθούν επεισόδια για τα οποία δεν θα ευθύνονται οι φαρμακοποιοί», τονίζουν εκπρόσωποι του κλάδου.