Ανίκανοι για έρευνα οι γιατροί, λέει ο Λοβέρδος

Σκληρές θέσεις του υπουργού Υγείας, που θα προκαλέσουν αντιδράσεις, για τα κονδύλια που δεν απορροφώνται στα ερευνητικά προγράμματα της αρμοδιότητάς του

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε την Πέμπτη ότι βρέθηκε σε δίλλημα, όσον αφορά τις επιλογές του για τα κονδύλια που αφορούν ερευνητικά προγράμματα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ στον τομέα της υγείας.

Οπως είπε, εξέτασε αρχικά ακόμη και την πιθανότητα να "περάσει το ποτήρι" στον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά "υπάρχει μίσος μεταξύ των γιατρών".

"Η επιστημονική κοινότητα είναι ανίκανη να κάνει έρευνα και αρχικά σκέφτηκα να επιστρέψω τα κονδύλια … εγώ δεν θα δεχθώ μομφές από τέτοιους τύπους", σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Η τελική του απόφαση ωστόσο ήταν διαφορετική και περιλαμβάνει τη σύσταση επιτροπής επαναξιολόγησης των προγραμμάτων που θα καταθέσει τις τελικές προτάσεις της στην πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλιώρη.

"Εγώ στηρίζομαι στην κα Μαλιώρη, θα κάνω ότι μου πει", είπε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος επισήμανε πως γνώριζε από άλλους τομείς ότι υπάρχουν θέματα διαφθοράς όσον αφορά το ΕΣΠΑ, αλλά όχι τόσο έντονες διαμάχες ανάμεσα σε επιστήμονες, όπως συμβαίνει στο χώρο της υγείας.