Ανταγωνισμός τραπεζών για υπηρεσίες υγείας

Συνεχίζονται οι προσφορές των τραπεζών στην παροχή υπηρεσιών υγείας παράλληλα με τα προϊόντα τους. Το ενδιαφέρον των πελατών των τραπεζών είναι μεγάλο, γεγονός που αναγκάζει και άλλα πιστωτικά ιδρύματα να ακολουθήσουν τον ανταγωνισμό. Χθες ήταν η σειρά της Εμπορικής Τράπεζας να ανακοινώσει τη δημιουργία μιας νέας σειράς πιστωτικών καρτών που προσφέρουν προνόμια υγείας και ασφαλιστικές καλύψεις.

Πρόκειται για τις κάρτες «Εmporiki Βank Προνόμιο Υγείας», οι οποίες παρέχουν τα εξής προνόμια ιατρικής περίθαλψης: δωρεάν τσεκάπ κάθε χρόνο σε 650 σημεία σε όλη την Ελλάδα, εκπτώσεις σε διαγνωστικές εξετάσεις, επεμβάσεις αποκατάστασης διαθλαστικών ανωμαλιών και επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, εκπτώσεις στα νοσήλια, στα κέντρα αποκατάστασης του ομίλου Εuromedica, στα τμήματα διαιτολογίας και κοσμητικής ιατρικής, στις επείγουσες αερομεταφορές και στις νοσηλείες κατ΄ οίκον, καθώς και δωρεάν πρόσβαση σε τηλεφωνικό κέντρο υγείας 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα για παροχή ιατρικών πληροφοριών και ενημέρωση για το δίκτυο των διαγνωστικών κέντρων πανελλαδικά.

Παράλληλα με τα ειδικά προνόμια ιατρικής περίθαλψης, οι νέες πιστωτικές κάρτες της Εμπορικής Τράπεζας προσφέρουν επιπλέον τις ακόλουθες ασφαλιστικές καλύψεις: πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης υπολοίπου κάρτας σε περίπτωση απώλειας ζωής ή μόνιμης ολικής ανικανότητας, για ποσά άνω των 500 ευρώ χωρίς ανώτατο όριο, καθώς και ταξιδιωτικής ασφάλισης με κάλυψη του κατόχου και της οικογένειάς του στις περιπτώσεις καθυστερήσεων και ατυχήματος. Εξάλλου οι συγκεκριμένες πιστωτικές κάρτες προσφέρουν εγγυημένη άτοκη περίοδο έως 30 ημέρες για νέες αγορές.

Ανάλογες παροχές προσφέρουν η Μarfin Εgnatia Βank, η Αlpha Βank, η Εurobank και η Τράπεζα Πειραιώς. Αναλυτικότερα, η Μarfin σε συνεργασία με τον όμιλο Υγεία προσφέρει τον λογαριασμό ταμιευτηρίου «Μarfin Ταμιευτήριο + Υγεία», ο οποίος με ετήσιο κόστος 60 ευρώ παρέχει μεταξύ άλλων στους κατόχους του δωρεάν απεριόριστες επισκέψεις σε γιατρούς 32 ειδικοτήτων και εκπτώσεις σε εξετάσεις και άλλες επισκέψεις. Η Αlpha Βank σε συνεργασία με την ΑΧΑ Ασφαλιστική δημιούργησε ένα πρόγραμμα το οποίο παρέχεται στους κατόχους των πιστωτικών καρτών της τράπεζας. Το Αlpha Smart Ηealth με 36 ευρώ ετησίως προσφέρει παροχές εξωνοσοκομειακής φροντίδας στο δίκτυο διαγνωστικών κέντρων της Βιοϊατρικής.

Η Εurobank σε συνεργασία με τους ομίλους Ιατρικού Αθηνών και Βιοϊατρικής-Ευρωδιάγνωσης παρέχει με ετήσιο κόστος 100 ευρώ μια σειρά από πολύτιμες ιατρικές παροχές με προνομιακούς όρους.

Τέλος, η Τράπεζα Πειραιώς με τον καταθετικό λογαριασμό «Υγεία και Οικογένεια» εξασφαλίζει παροχές υγείας σε συνεργασία με τους ομίλους Ιατρικού Αθηνών και Εuromedica, καθώς και ασφάλιση του οικογενειακού εισοδήματος. Συγκεκριμένα, με 45 ευρώ τον μήνα εξασφαλίζει μηνιαία αποζημίωση έως και έξι συνεχόμενους μήνες ίση με το 30% του μηνιαίου καθαρού μισθού του πελάτη, με μέγιστο τα 1.000 ευρώ, σε περίπτωση αδυναμίας του να δουλέψει για λόγους υγείας.