Αντί να παραιτηθούν …προσλαμβάνουν

Ανω-κάτω συνεχίζει να είναι το Νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά την εξωφρενική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που παρότι του ζητήθηκε να παραιτηθεί, συνεδρίασε για να μετατρέψει σε αορίστου χρόνου τις συμβάσεις 17 «γαλάζιων» υπαλλήλων που πληρώνονται από το κληροδότημα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων με χθεσινή επιστολή του προς τη νέα υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατήγγειλε όλα όσα συνέβησαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Υγείας προτίθεται άμεσα να στείλει επιθεωρητές προκειμένου να εξετάσουν τη νομιμότητα των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.

Χθες, μια μέρα μετά την απόφαση που πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία και με την ψήφο μέλους του Δ.Σ. που ψήφισε για την πρόσληψη της κόρης της (!), ο διοικητής του Νοσοκομείου έστειλε επιστολές με τις οποίες ζητούσε τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ιδρύματος.

Ωστόσο, την προηγούμενη μέρα όταν συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη ενημερωθεί για την εντολή της υπουργού να υποβάλουν τα μέλη τις παραιτήσεις τους, ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Αρης Χατζηκομνηνός φέρεται να απάντησε στην εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. κ. Μαρία Γέραλη, η οποία του επισήμανε ότι είναι παράνομη η συνεδρίαση: «Μαρία μου, δεν θέλει κανένας να παραιτηθεί. Θα πρέπει να μας παραιτήσει η υπουργός» (!)

Στη χθεσινή επιστολή του προς την υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης περιγράφει αναλυτικά όλα όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες αλλά και τις ενέργειες που έκανε ο σύλλογος για να σταματήσει τη συνεδρίαση. «…Τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, επιδεικνύοντας πρωτοφανή έλλειψη ευθιξίας, όχι μόνο αρνήθηκαν να παραιτηθούν αλλά προχώρησαν κανονικά στην εξέταση του θέματος για το οποίο εκδηλώθηκε η παρέμβασή μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση