Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί στην επέκταση ωραρίου Δευτέρα και Τετάρτη

 

Γκρίζα ζώνη στον διάλογο του υπουργείου Υγείας και των φαρµακοποιών αποτελεί η νέα πρόταση για επέκταση του ωραρίου των φαρµακείων το απόγευµα της Δευτέρας και της Τετάρτης.

Οι φαρµακοποιοί δηλώνουν αιφνιδιασµένοι µε τη νέα τροπή, επαναλαµβάνοντας πως η συµφωνία θα επέλθει µόνο αν συναινέσουν σε ένα συνολικό πακέτο µέτρων, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Όπως υπογράµµισε ο υπουργός Υγείας κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τρίτη, το πολυνοµοσχέδιο που θα ορίζει τις σχετικές ρυθµίσεις για το άνοιγµα του κλάδου θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόµενη Τετάρτη.

Ο κ.Λοβέρδος δήλωσε έτοιµος για ενστάσεις και εντάσεις, «οι οποίες όµως δεν θα είναι τόσο έντονες ώστε να εµποδίσουν την πορεία της χώρας», υπενθυµίζοντας πως αναµένει και τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που εποπτεύει το θέµα των κλειστών επαγγελµάτων.

Οι φαρµακοποιοί, από την πλευρά τους, υπογραμμίζουν πως η ρύθµιση για ανοιχτά φαρµακεία το απόγευµα της ?ευτέρας και της Τετάρτης δίνει νέα τροπή στον διάλογο εντείνοντας τα σηµεία διαφωνίας.

Ενδεικτική είναι η στάση του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρµακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεοδ. Αµπατζόγλου, ο οποίος µεταξύ άλλων αναφέρει και το θέµα της προστασίας των πολιτών. «Ο φαρµακοποιός δεν µπορεί να εργάζεται κατάκοπος, πόσω µάλλον όταν παράλληλα πρέπει να υπηρετήσει και το πρόγραµµα των διανυκτερεύσεων και των διηµερεύσεων. Πρέπει µεταξύ των άλλων να διασφαλιστούν και τα θέµατα ασφάλειας, που η νέα αυτή πρόταση τα καταστρατηγεί».