ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ: Μια παραίτηση που μας αφορά όλους!

Η δημοσιοποίηση της παραίτησης από το νοσοκομείο Ζακύνθου του διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής κ Πέτρου Στραβοπόδη μας αφορά όλους.

Πρόκειται για έναν εξαίρετο συνάδελφο επιστήμονα, που υπηρέτησε επί είκοσι ένα ( 21) χρόνια με ανιδιοτέλεια και υπεράνθρωπη προσπάθεια το δημόσιο σύστημα υγείας στην καρδιολογία, έναν από τους βασικούς πυλώνες του νοσοκομείου μας.

Και δεν είναι «άκαπνος» ο Πέτρος. Αντιμετώπισε με επιτυχία και προσωπικό κόστος πολλές κρίσεις στην καρδιολογική κλινική αλλά και στο νοσοκομείο, υπηρετώντας μάλιστα και σαν διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας από το 2017 έως το 2020.

Αυτό προφανώς δεν του συγχωρεί το σημερινό καθεστώς των α(χ)ριστων της «επιτελικής» διοίκησης του νοσοκομείου, που αρχίσαν ήδη τις λοιδορίες και την απαξίωση του στο όνομα δήθεν της «προσωπικής επιλογής» κάθε γιατρού. Έχουν κάνει άλλωστε την «προσωπική επιλογή» μια καραμέλα, σαν την «ατομική ευθύνη» της κοινωνίας απέναντι στην πανδημία.

Επειδή όμως στις προσωπικές επιλογές κάποιες συνθήκες μας οδηγούν. Και σε αυτές τις επιλογές καταλήγει συνέχεια ένας αυξανόμενος αριθμός έμπειρων και ικανών νοσοκομειακών γιατρών.

Επειδή η περιδίνηση στην οποία θα εισέλθει η καρδιολογική κλινική στην Ζάκυνθο, εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία παραίτησης του Πέτρου Στραβοπόδη θα έχει τεράστιες συνέπειές για το νοσοκομείο αλλά και την ζωή δεκάδων συμπολιτών μας.

Επειδή πρέπει από χθες να προχωρήσουμε στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμο αλλά και καλά αμειβόμενο προσωπικό. Κάτι πού και η κρίση της πανδημίας επιβεβαίωσε άλλωστε.

Η ζακυνθινή κοινωνία και οι φορείς της θα πρέπει, να πιέσουν τους τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες (διοικητή νοσοκομείου, βουλευτή και περιφερειάρχη) αλλά και την κυβέρνηση ( υπουργό υγείας και πρωθυπουργό) να αφήσουν κατά μέρος τον πολιτικό ναρκισσισμό τους αλλά και τις νεοφιλελεύθερες εμμονές τους για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Και να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια.

Για να παραμείνει ο Πέτρος Στραβοπόδης στην θέση του στην καρδιολογική κλινική και να έρθει και άλλος ακόμα μόνιμος καρδιολόγος στο νοσοκομείο.

Για να σταματήσει η αιμορραγία του νοσοκομείου μας από έμπειρο ιατρικό προσωπικό και να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις ( παθολογική, χειρουργική, ΜΤΝ, παιδιατρική)

Για μια γενναία ενίσχυση του συστήματος υγείας με μόνιμο και καλά αμειβόμενο προσωπικό.

Αυτή την ενεργοποίηση δεν την χρωστάμε μόνο στον Πέτρο, κυρίως την οφείλουμε στους δικούς μας ανθρώπους που χρειάζονται και θα χρειαστούν μια υψηλού επιπέδου νοσοκομειακή ιατρική φροντίδα.