Απαγόρευσαν σε Έλληνες και Τούρκους γιατρούς να εισέλθουν στη Γάζα

Κλειστό για λόγους ασφαλείας, παραμένει το συνοριακό φυλάκιο της Ράφα, όπως γνωστοποίησαν σε ομάδα Ελλήνων και Τούρκων γιατρών οι Αιγυπτιακές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, πέντε Ελληνες χειρουργοί, μέλη της οργάνωσης “Γιατροί της Ειρήνης” με όλο τον εξοπλισμό τους, έφτασαν το μεσημέρι ση Ράφα και ζήτησαν να περάσουν στη Γάζα με σκοπό να κατευθυνθούν στο νοσοκομείο Σίφα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ξεκινώντας άμεσα να χειρουργούν.

Το ίδιο δήλωσαν και οι Τούρκοι συνάδελφοί τους στις αρχές της Αιγύπτου, οι οποίες μετά από διαβουλεύσεις τους αρνήθηκαν την είσοδο στη Γάζα, επικαλούμενοι λόγους ασφάλειας των ιδίων των γιατρών.

Αυτή την ώρα, τα μέλη και των δύο αποστολών ξεκινούν καθιστική διαμαρτυρία στο συνοριακό φυλάκιο της Ράφα, μέχρι οι αρχές να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να τους επιτρέψουν την είσοδο.

Επισημαίνεται στο σημείο αυτό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει προφορική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου, το σύνορο της Ράφα να ανοίγει μετά από συμφωνία και των δυο πλευρών. Με δεδομένη τη συμφωνία αυτή, θα πρέπει να θεωρείται μάλλον απίθανο να τους επιτραπεί η είσοδος στη Γάζα.