Απαγόρευση διαδηλώσεων

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι άτεγκτη σε κάθε τι που αφορά στα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Γι αυτό η κυβέρνηση ενοχλήθηκε σφόδρα από την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου που κατέληγε με το γνωστό υστερόγραφο «κατέχομε φωτογραφικό υλικό τριών (3) εκ των υπό παραίτηση ιατρών», υλικό που η ΝΟΔΕ ομολογούσε πως προέρχονταν από συγκέντρωση πολιτών.

Για να πάψει λοιπόν αυτή η άθλια πρακτική συγκέντρωσης φωτογραφικού υλικού που προέρχεται από συγκεντρώσεις, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έδωσε εντολή στον Αρχηγό της Αστυνομίας και απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις!

Συνεπώς καθίσταται αδύνατη η συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού και οι χαφιέδες εφεξής θα απασχολούνται σε άλλα παρεμφερή αντικείμενα.

Η απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας, δεν αποσκοπεί μόνον στην αποτροπή της παρακολούθησης των πολιτών. Έχει και μια ιατρική πτυχή, αποτρέπει δηλαδή τη διάδοση του κορονοϊού. Κι επειδή ανέκαθεν η Αστυνομία τεκμηρίωνε επιστημονικά τις αποφάσεις της, τεκμηριώνει και τούτη την απόφαση με αναφορά σε εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Αυτή η Εθνική Επιτροπή είναι διαφορετική από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο σημείωμά μας (εδώ) συγκροτείται από πτεράρχους, Γενικούς Γραμματείς και κυβερνητικούς παράγοντες και αναλαμβάνει ρόλο όταν προκύπτουν ζητήματα απαγορεύσεων, όπως στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου.

Παραδόξως οι δύο Επιτροπές έχουν ένα κοινό σημείο: και στις δύο συμμετέχει ο Σωτήρης Τσιόδρας!