Απαιτούμε ρητή δήλωση της κυβέρνησης πως δεν θα θιγεί το Ιατρικό Μισθολόγιο

div style=”margin: 0cm 0cm 10pt” align=”center”>ΠΡΟΣ ΤΙΣ 3ΜΕΛΕΙΣ, 5ΜΕΛΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΝΑΠ

Αθήνα, 2/1/12
Συνάδελφοι,
Από 2μήνου έχουμε με επιστολή μας επιστήσει την προσοχή στους κ.κ. Υπουργούς Βενιζέλο και Λοβέρδο, για την αδιαπραγμάτευτη θέση μας για το ειδικό ιατρικό μισθολόγιο.
Προφανώς, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Βενιζέλος, καθώς και ο υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος, είναι απασχολημένοι με την τακτοποίηση του εκδοροσφαγείου και δεν ευκαιρούν να δώσουν απάντηση.
 
Ταυτόχρονα, όλη η ιατρική κοινότητα βρίσκεται σε αναβρασμό που έχει πλέον υπερβεί το σημείο ζέσης. Τα σχέδια σύνθλιψης των αυτοαπασχολούμενων γιατρών στη μέγγενη του ΕΟΠΥΥ συναντούν τεράστια αντίσταση και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, με απόφασή του, προκήρυξε πανελλαδική πανιατρική απεργία από τις 2 μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2012.
 
Οι νοσοκομειακοί γιατροί, κομμάτι μαχητικό του ιατρικού κινήματος, δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς στην κυβερνητική επέλαση. Δεν πρόκειται να επωμιστούν την περίθαλψη όλου του ελληνικού πληθυσμού, συνεργώντας στην κατάρρευση των εξωτερικών ιατρείων και ασκώντας ιατρική της άσπρης μπλούζας στα εκατομμύρια ασθενών που προσέρχονται στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας.
 
Η ΕΙΝΑΠ, από κοινού με την ΟΕΝΓΕ, μετά από προβληματισμό και συζήτηση με τις Ενώσεις, προκηρύσσει από τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου μέχρι και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 πανελλαδική αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων.
 
Τις συγκεκριμένες μέρες οι γιατροί του ΕΣΥ, ειδικοί και ειδικευόμενοι, θα προσέρχονται και θα δηλώνουν παρόντες στην εργασία τους, θα αντιμετωπίζουν τα επείγοντα περιστατικά και θα εκτελούν όλα τα υπόλοιπα καθήκοντά τους, πλην εκείνων που αφορούν στη λειτουργία των τακτικών ιατρείων. Οι συνάδελφοι των Περιφερειακών Ιατρείων, ειδικευμένοι και υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου, θα τηρήσουν την ίδια πρακτική, παραμένοντας είτε στο ιατρείο ευθύνης τους είτε αποσυρόμενοι στο Κέντρο Υγείας που ανήκουν.
·       Απαιτούμε ρητή δήλωση της κυβέρνησης πως δεν θα θιγεί το   Ιατρικό Μισθολόγιο.
·       Συμπορευόμαστε με όλους τους συναδέλφους μας στη διεκδίκηση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για όλο τον ελληνικό λαό, με αξιοπρεπείς αμοιβές και ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας στους λειτουργούς της υγείας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ                                                                         ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ