Απαιτούμε την κύρωση της κλαδικής συμφωνίας

p>ΑΠΟΦΑΣΗ

Συνέλευσης Νοσοκομειακών Γιατρών Γ. Ν. ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ
 Γ. Ν. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (Ε.Ν.Ι.Π.)

Με βάση τη νομοθεσία Ε. Ε. και Ελλάδας η υπερωριακή απασχόληση (εφημερίες) συμπεριλαμβανομένου του πρωινού ωραρίου δε μπορεί να υπερβαίνει τις 48 και 56 ώρες ανά εβδομάδα για ειδικευμένους και ειδικευόμενους αντίστοιχα.

Το πρόβλημα αυτό επέλυε η Κλαδική που υπεγράφη μεταξύ Ο. Ε. Ν. Γ. Ε. και κ. Αβραμόπουλου στις 1/12/2008. Όμως ο κ. Υπουργός δεν τίμησε την υπογραφή του και αλλοίωσε τη Συμφωνία, που από ετήσιας διάρκειας την έκανε αόριστης διάρκειας, που από 4.500 προσλήψεις τις έκανε 2.000, που μείωσε τα ποσά που συμφωνήθηκαν ως αυξήσεις στους βασικούς μισθούς από 50 μέχρι 100 €, που φορολογεί τις πέραν των 4 εφημεριών, παρά τη συμφωνία μας. Για τους παραπάνω λόγους έγινε συζήτηση και αποφασίστηκαν τα εξής: 

1.       Καταγγελία κατά του κ. Αβραμόμουλου, αφού αθέτησε την υπογραφή του.

  1. Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία στις 12 /02/2009 και 13/02/2009, την οποία αποφάσισε το Γ. Σ. της Ο. Ε. Ν. Γ. Ε.
  2. Εφαρμογή του νόμου και κάλυψη μόνο 2 και 4 εφημεριών ανά μήνα για ειδικευμένους και ειδικευόμενους. Αυτό σημαίνει ότι πέραν της 10ηςΦεβρουαρίου δεν υπάρχουν εφημερεύοντες.
  3. Απαιτούμε την κύρωση της Κλαδικής Συμφωνίας όπως ακριβώς συνυπογράψαμε με τον κ. Αβραμόπουλο.
  4. Επιζητούμε την κατανόηση της κοινωνίας για την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι ασθενείς και οι οικογένειές τους. Όμως για την ταλαιπωρία δεν ευθυνόμαστε εμείς, οι νοσοκομειακοί γιατροί, αλλά η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας.

 

 

Έδεσσα/Γιαννιτσά  10.2.2009

 

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

(Ε.Ν.Ι.Π.)