Απάντηση Μπέζου σε Χριστοφιλοπούλου- Χωρίς ίχνος υποσχεσιολογίας η επίσκεψη Πολάκη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

class=MsoNormal style=”VERTICAL-ALIGN: baseline; BACKGROUND: white; MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 12.6pt”>Αθήνα


class=MsoNormal style=”VERTICAL-ALIGN: baseline; BACKGROUND: white; MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 12.6pt”>Δεν περιείχε κανένα ίχνος υποσχεσιολογίας και ταξίματος τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κατά την επίσκεψή του την Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, απαντά ο διοικητής Γιώργος Μπέζος στην κριτική που άσκησε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολιάζοντας την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ανέφερε ότι «επισκεπτόμενος το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο κ. Πολάκης υποσχέθηκε ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Αναρωτιόμαστε αν οι ελλείψεις προσωπικού, θα καλύπτονται στο εξής με ‘ταξίματα’ περιπλανώμενων υπουργών στα Νοσοκομεία της χώρας, με τον χαλαρό και ανέξοδο τρόπο του Μαυρογιαλούρου».

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του διοικητή του νοσοκομείου και σε γραπτή ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «στο ευαίσθητο θέμα της στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Καλαμάτας, τόσο η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη όσο και η δική μου, δεν περιείχαν κανένα ίχνος υποσχεσιολογίας ή ‘ταξίματος’ όπως ανέφερε. Η μόνη αναφορά που έγινε αφορά διαδικασίες πρόσληψης που ήδη έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα ή που είναι σε εξέλιξη».

Ο κ. Μπέζος απαντά ακόμη ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας, «ενισχύθηκε το τελευταίο 6μηνο με 25 επικουρικούς ιατρούς διετούς σύμβασης και με ειδικότητες που δεν προϋπήρξαν ποτέ (π.χ. νευροχειρουργός). Προκηρύχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ύστερα από 6 χρόνια παγώματος των προσλήψεων οι πρώτες τρεις (3) θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ (Αναισθησιολογίας-Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας) και τις επόμενες ημέρες άλλες δύο (2) (ΜΕΘ-Παθολογίας). Εκδόθηκαν την περασμένη Παρασκευή τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 5κ/2015 του ΑΣΕΠ από την οποία αναμένονται έξι (6) άτομα μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό. Αναμένονται πέντε (5) άτομα Νοσηλευτικό Προσωπικό από την προκήρυξη του ΚΕΛΠΝΟΟ και ένας (1) ιατρός για την ΜΕΘ και με την μόλις πρόσφατη θεσπισμένη απλοποίηση της διοικητικής διαδικασίας ολοκληρώνονται μέσα στον Ιούνιο 15 μετατάξεις νοσηλευτικού προσωπικού από Νοσοκομεία της Αθήνας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Σε αυτά λοιπόν έγινε αναφορά και μόνον σε αυτά». 

Και τέλος, αναφορικά με τη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας στους τομείς καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης, ο διοικητής του νοσοκομείου κάνει λόγο για ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου ώστε να «εξοικονομήσουμε 250.000 ευρώ ετησίως και να δώσουμε την δυνατότητα σε 60 οικογένειες από την Καλαμάτα, που ήδη εργάζονταν μέχρι σήμερα στα εργολαβικά ιδιωτικά συνεργεία να ζήσουν με μια σχετική αξιοπρέπεια και με σχεδόν διπλάσιες αποδοχές».

Μαίρη Μπιμπή


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>