Απάντηση Πολάκη στον Κικίλια: υπουργέ Υγείας, το ΚΑΤ είναι δημόσιο, δεν πληρώνουν νοσήλια οι ασφαλισμένοι ασθενείς…

Απάντηση του πρώην αναπληρωτή υπ. Υγείας στον νυν υπουργό Υγείας που χθες έσπευσε να δηλώσει ότι «το κράτος θα καλύψει ό,τι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασης του» εθελοντή πυροσβέστη που υπέστη εγκαύματα στην πυρκαγιά της Εύβοιας.
«Σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως Υπουργείο Υγείας, είναι σεβόμενοι αυτή την προσπάθεια, να καλύψουμε ό,τι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασής του», ήταν η δήλωση του Βασ. Κικίλια μετά τη χθεσινή του επίσκεψη στον τραυματία που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.
Η απάντηση Πολάκη
«Βασίλη Κικίλια ,υπουργέ Υγείας, το ΚΑΤ είναι δημόσιο νοσοκομείο, ΔΕΝ πληρώνουν νοσήλια οι ασφαλισμένοι ασθενείς» έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, σε απάντηση σε χθεσινή δήλωση του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια ότι η κυβέρνηση θα καλύψει τη νοσηλεία και την αποθεραπεία του τραυματισμένου στην πυρκαγιά της Εύβοιας εθελοντή πυροσβέστη.

Συμπληρώνει δε, ότι ακόμα και περίπτωση που ο εθελοντής δασοπυροσβέστης ήταν ανασφάλιστος, πάλι δεν πληρώνει, αφού από τον Φλεβάρη του 2016 ισχύει ο νόμος για δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Και ο Π. Πολάκης καταλήγει σκωπτικά: Πέσ’τα και στον πρωθυπουργό που συνεννοηθήκατε πριν κάνεις τη δήλωση!..