Απάντηση στην επιστολή του κ. Μπεχράκη

p> 

Ο κ. Ν. Μπεχράκης είναι υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ  και υπό την ιδιότητα αυτή τον τοποθέτησε ο Υπουργός Υγείας ως μέλος στην Κοινή Επιτροπή Προσλήψεων. Τα μέλη της Επιτροπής είναι ισότιμα, ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε η Επιτροπή μετά από πολλές συναντήσεις κατέληξε στους πίνακες και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Μπεχράκη, αναμένοντας ότι μέχρι τις 20 Ιουλίου θα είχε γίνει η προκήρυξη των 2000 θέσεων, όπως είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στην ΟΕΝΓΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

 

Πλην όμως ο κ. Υποδιοικητής, θεωρώντας προφανώς ότι η δική του «ισοτιμία» είναι άλλης βαρύτητας, ανέλαβε να τροποποιήσει τους πίνακες και να τους προσαρμόσει στα δικά του μέτρα και σταθμά. Στη συνέχεια κλήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής σε νέα «αναθεωρητική» συνεδρίαση και καλούνται εκ νέου σε συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη. Προφανώς θα συνεχίσουν να τα καλούν μέσα στο κατακαλόκαιρο μέχρι να πουν ήμαρτον.

 

Επειδή ο κ. Μπεχράκης έδειξε να θίγεται για τα «μαγειρέματα» που του προσάψαμε τον προκαλούμε να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις προσθήκες που έκανε ο ίδιος στους πίνακες και να μας πει με ποιο κριτήριο έκανε την κάθε προσθήκη καθώς και αν την πρότεινε κάποιος φορέας ή την έκανε ο ίδιος αυθαίρετα. Αν έχει την καλοσύνη ας μας εξηγήσει και το γιατί μειώθηκαν οι θέσεις στα Νοσοκομεία Χανίων, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Κιλκίς, Σητείας και σε πολλά ακόμη επαρχιακά Νοσοκομεία της χώρας.

 

Αναμένουμε λοιπόν από τον κ. Μπεχράκη συγκεκριμένα στοιχεία και όχι αοριστολογίες περί «παραγωγικής δουλειάς» και δήθεν υπονομευτών, όπως ισχυρίζεται στην επιστολή του.

                                              

                                                Δημήτρης Βαρνάβας

                            εκ μέρους της συντακτικής ομάδας του Ygeianet

 

 

 

*Την επιστολή του κ. Μπεχράκη μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.