Απάντηση Υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Αμερικανό Πρέσβη κ. Σπέκχαρντ

  

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

   

    Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2008

   

   

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

    «Η Ελληνική Κυβέρνηση δε δέχεται οδηγίες » .

   

   

    Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα κ. Σπέκχαρντ,προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

    « Αναφορικά με τις δηλώσεις -γιατί δεν πρόκειται περί διαβήματος όπως έγραψαν κάποιες εφημερίδες- του Αμερικανού Πρέσβη, είναι και άσκοπες και ατυχείς.

    ¶σκοπες, διότι εάν οι εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων, τις οποίες εκπροσώπησε χτες ο κ. Πρέσβης τον είχαν ενημερώσει, θα του είχαν πει ότι η διευθέτηση είχε γίνει και ότι ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες. Συγκροτήθηκε η Επιτροπή -όπως και τότε πριν από 4 χρόνια όπως και παλαιότερα- με τη νέα πλέον Επιτροπή Προμηθειών Υγείας να είναι ο φορέας των απαραίτητων συνεννοήσεων. Γιατί συγκροτήσαμε αυτό το καινούργιο όργανο και σε άμεσο χρόνο αρχίζει η τακτοποίηση.

    Αν το γνώριζε δεν θα τις έκανε αυτές τις δηλώσεις. Είναι όμως και ατυχείς γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση της καταστάσεως, διευθετεί τα ζητήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και βέβαια δεν δέχεται οδηγίες».