Απαράδεκτη η μετακίνηση των παιδιάτρων στην Κοζάνη

p>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

κ. Υπουργέ,

Με το 10895/26-03-08 έγγραφο μας, σας είχαμε επισημάνει για τη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου ότι εκκρεμούσε από τον Ιούλιο του έτους 2007 και ακόμη εξακολουθεί να εκκρεμεί, η έγκριση πρόσληψης από το Υπουργείο της κενής θέσης του διευθυντή – με μοναδική αίτηση του ενδιαφερόμενου γιατρού- για την οποία είχαν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες και επίσης ότι εκκρεμούσε στο Υπουργείο η έγκριση πρόσληψης της κενής θέσης επιμελητή ΒΆ, η οποία καλύφθηκε έγκαιρα και σας ευχαριστούμε γιΆ αυτό.

Ως εκ τούτου από τις τρεις (3) οργανικές θέσεις στην Παιδιατρική Κλινική υπηρετούν σήμερα δύο (2) επιμελητές ΒΆ. Οι ως άνω γιατροί με πρόσφατη απόφαση του Διοικητή της 3η ς Υγειονομικής Περιφέρειας, αριθμ. Πρωτ. 16108/9-10-08, ορίσθηκε να μετακινηθούν στο πλησιέστερο Νοσοκομείο Κοζάνης, ώστε να εφημερεύουν εκεί και να καλύπτεται έτσι το πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου Κοζάνης.

Με τη μετακίνηση αυτή υποβιβάστηκε το Παιδιατρικό Τμήμα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου από τμήμα δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας- που είναι και ο προορισμός ενός νοσοκομείου τμήματος- σε τμήμα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η απόφαση μετακίνησης στερεί βάναυσα ολόκληρη περιοχή και κυρίως το πολυτιμότερο κομμάτι της κοινωνία που λέγεται «παιδί» από την αντιμετώπιση και φροντίδα που μέχρι πρότινος του παρέχονταν και βεβαίως την δικαιούται.

Θεωρώ πλεονασμό να σας αναλύσω και να σας αναφέρω για την αναστάτωση που προκλήθηκε τόσο μέσα στο χώρο του Νοσοκομείου, όσο και στην τοπική κοινωνία που είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρει βραδινές ή και απογευματινές ώρες τα βρέφη και τα παιδιά της που χρειάζονται Νοσοκομείο σε διπλανή πόλη με όλα τα δυσμενή συνακόλουθα βάρη (ταλαιπωρία γονέων, οικονομική επιβάρυνση συνοδών γονέων κτλ.)

Δε γνωρίζω αν είναι σε γνώση σας η ενέργεια της μετακίνησης, γνωρίζω, όμως, το ενδιαφέρον σας και την ευρύτητα αντιμετώπισης και επίλυσης λεπτών θεμάτων και δύσκολων προβλημάτων, γιΆ αυτό απευθύνομαι σΆ εσάς και παρακαλώ πολύ να παρέμβετε, ώστε άμεσα να ανακληθεί το έγγραφο μετακίνησης, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία και η τάξη στην πόλη.

Με την πεποίθηση ότι κατανοείται την αγωνία μας και θα σταθείτε αρωγός μας για να αποκατασταθεί η αδικία αυτή.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Με εκτίμηση

 

 

Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας

 

Γρηγόρης Τσιούμαρης