ΑΠΕ: Συνάντηση Κ. Καραμανλή με Δ. Αβραμόπουλο- Δηλώσεις

   Συνεργασία με τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς το κυβερνητικό έργο στον τομέα της υγείας, σημειώνοντας ότι προχωρά το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα και σύντομα πρόκειται να κατατεθεί στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής.

    Επίσης ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι ολοκληρώνεται η προεργασία για τη συγκρότηση της Επιτροπής σχετικά με τις προμήθειες, ενώ με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν και τα προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών υγείας και την ολοκλήρωση των κατασκευών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων και κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα.

    Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί αυτό το πρόγραμμα σε δύο-τρεις μήνες από τώρα.

    Σε ερώτηση για την πορεία της υγείας του κ. Ζαχόπουλου, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι πρέπει να περιμένουμε για λίγο καιρό ακόμα, σημειώνοντας ότι παρακολουθείται από τους γιατρούς και όταν κριθεί ότι πρέπει να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη, θα προβούν σε δημόσιες ανακοινώσεις.

    Απαντώντας σε ερώτηση ένα υπάρχει έξαρση της γρίπης, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι περισσότερο υπάρχει έξαρση των ιώσεων και λιγότερο της γρίπης.

    Τέλος, ανέφερε ότι το υπουργείο έχει φροντίσει ώστε να υπάρχει επάρκεια σε αντιγριπικά εμβόλια και να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.