Απειλές Διοικητή Πτολεμϊδας εναντίον γιατρών

p>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
3ηΥ.ΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΌ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

«ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ»

 

 

Με σωρεία διαδοχικών ανακοινώσεων, απόδειξη σύγχυσης και παλινωδίας  ορισμένοι γιατροί του ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας εξέδωσαν ανώνυμες και ανυπόγραφες ανακοινώσεις, ως δήθεν αποφάσεις «Γενικής Συνέλευσης». Ανακοινώσεις υβριστικές, γεμάτες ανακριβιες που προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αποκάλυψη του πραγματικού ρόλου των εν λόγω ιατρών, με πρωταγωνιστή του κ. Χρηστο Κατσίνα, κάνουμε γνωστά τα εξής:

1.       Επί δυο μέρες ένας αριθμός (και όχι όλοι) γιατρών του ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ Νοσοκομείου, «συσκέπτονται» νυχθημερόν αντί να περιθάλπουν τους ασθενείς, προκειμένου να αποφασίσουν την μη εκτέλεση εφημεριών .

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι μεθοδεύουν τηδιακοπή λειτουργίας του Νοσοκομείου , αφού δεν είναι δυνατό να παραμένουν οι ασθενείς από το μεσημέρι μέχρι το επόμενο πρωί χωρίς παρουσία ιατρού.

2.       Τέτοιες σοβαρές αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων πρέπει να υπογράφονται από συγκεκριμένα πρόσωπα , π.χ από το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης Αντί αυτού μοιράζονται , ως φεϊγ-βολάν «αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης» , ίσως διότι οι συντάκτες υβριστικών και ανακριβών ανακοινώσεων δεν έχουν το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες τους και κρύβονται.

3.       Ως Διοικητής έχω χαρακτηρίσει  κατ΄ επανάληψη σε όλα τα ΜΜΕ το ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ως ένα πρότυπο και ένα από τα καλύτερα περιφερειακά Νοσοκομεία (π.χ συνημμένα δημοσιεύματα τριών τοπικών εφημερίδων). Δυστυχώς οι ανώνυμες συκοφαντικές ανακοινώσεις αναφέρουν ψευδώς ακριβώς το αντίθετο, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να με εκφοβίσουν και να με εκβιάσουν να μην προχωρήσω σε ανακοίνωση εφημεριών , ώστε να επιτύχουν τη διακοπή λειτουργίας του Νοσοκομείου. Και στην συνέχεια «προσφέρονται» υποκριτικά να εκτελέσουν εφημερίες (όταν τους επισημανθήκαν οι ποινικές τους ευθύνες) εξαιρούν όμως από αυτές ιατρό καρδιολόγο, ο οποίος είναι αναγκαίος για τη παροχή βοήθειας προς όλες τις κλινικές και τα τμήματα.

4.       Όσο για τις εργασίες αντικαταστάσεως ορισμένων δαπέδων στους διαδρόμους , τούτο κρίθηκε αναγκαίο διότι είχαν καταστεί εστίες συγκεντρώσεως μικροβίων , με όλες της προφανείς επικίνδυνες συνέπειες για τους ασθενείς, τους συνοδούς και τους εργαζόμενους.

    Κατηγορούν και μιλούν  λοιπόν περιφρονητικά για μια ενέργεια , που ως ιατροί επέτρεπε να επαινέσουν ως πρώτη προτεραιότητα.
      Είναι λυπηρό διότι ορισμένοι (ελάχιστοι) με επικεφαλής τον κ. Κατσίνα (γνωστό περισσότερο ως πολιτευτή και «αγωνιστή» συνδικαλιστή), με ψεύδη,  συκοφαντίες και ανυπόγραφες ανακοινώσεις βλάπτουν και υποβαθμίζουν το υψηλό επίπεδο του ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ Νοσοκομείου, αγνοώντας τις ανάγκες περίθαλψης των κατοίκων της Εορδαίας και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας.

Βλάπτουν τους κατοίκους αδιαφορώντας για την υγεία τους

 

5.       Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας επιφυλασσόμενοι όλων των νομίμων ενεργειών μας για όσους ψεύδονται και μας συκοφαντούν.

 

Ο  ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

 

 

 

 

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΧΑΪΤΙΔΗΣ