Απελπιστική η κατάσταση στα ΚΥ Μαντουδίου και Ιστιαίας

ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ: Η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου είναι απελπιστική. Σε μία περιοχή που κατοικούν περίπου 10 χιλιάδες άνθρωποι, το Κέντρο Υγείας έχει μόνο έναν (1) γιατρό Γενικής Ιατρικής, που είναι και ο διευθυντής. Ενώ προβλέπονται 6 θέσεις Γενικής Ιατρικής, 2 Παιδιάτρων, 1 Μικροβιολόγου κ.ά., που παραμένουν κενές. Οι νοσηλεύτριες δεν επαρκούν, δεν υπάρχει φύλακας και το ασθενοφόρο είναι παλιό.

Παράλληλα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, το οποίο συγκεντρώνει πολλά επείγοντα περιστατικά και καλύπτει τις ανάγκες μιας μεγάλης περιοχής, χωρίς να έχει την απαιτούμενη στελέχωση και τον αναγκαίο εξοπλισμό.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Γκατζής, Λίλα Καφαντάρη και Δήμος Κουμπούρης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα και να δοθούν άμεσες, ουσιαστικές λύσεις στο θέμα των προσλήψεων με μόνιμο προσωπικό, τη μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών, την ενίσχυση του ιατρικού εξοπλισμού;