Απεργία

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Απεργία σήμερα. Πανελλαδική και πανεργατική. Με συμμετοχή επιστημόνων, αγροτών, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων. Με συμμετοχή των Νοσοκομειακών γιατρών, όπως έχει αποφασίσει η ΟΕΝΓΕ. Με κύριο αντικείμενο το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό και αίτημα αρκετών να αποσυρθεί το προσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Ας υποθέσουμε λοιπόν πως η κυβέρνηση ανακοινώνει αύριο ότι αποσύρει το προσχέδιο. Το ερώτημα που αυτόματα θα προκύψει είναι  σε ποια βάση θα γίνει ο διάλογος. Η «μηδενική βάση» αποτελεί προφανώς λογοπαίγνιο, αφού είναι γνωστό πως τα ασφαλιστικά ταμεία είναι χρεοκοπημένα, με πρώτο τον ΟΓΑ, ο οποίος ζει σχεδόν αποκλειστικά από τις ενισχύσεις του κρατικού προϋπολογισμού που φτάνουν τα 3,5 δις ετησίως.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Ποια μηδενική βάση διαλόγου, όταν τα Ασφαλιστικά Ταμεία γνώρισαν το 2011 δραματική απομείωση της περιουσίας τους κατά 13 δισ. ευρώ με την εφαρμογή του PSI, ενώ το πάρτι του χρηματιστηρίου τη δεκαετία 1990-2000 οδήγησε τα αποθεματικά στα τάρταρα;


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Δυστυχώς, ούτε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τόσα χρόνια , ούτε τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν σαφή και ολοκληρωμένη πρόταση για ασφαλιστικό, ούτε πολύ περισσότερο η ΓΣΕΕ του φαιδρού Παναγόπουλου.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Συνεπώς ο διάλογος θα διεξαχθεί στη βάση του μοναδικού προσχεδίου που έχει κατατεθεί, ενώ οι προτάσεις των εκπροσώπων μπορούν να φτάνουν σε διορθώσεις, ακόμη στην πλήρη ανατροπή του. Πλην όμως χύμα συζήτηση και η χώρα σε κλοιό των τρακτέρ είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί.