Απεργία 23/2

Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έδειξαν ιώβειο υπομονή στη διάρκεια της πανδημίας. Περιέθαλψαν χιλιάδες συνανθρώπων μας, βίωσαν τραγικές στιγμές στο δεύτερο κύμα και είναι βέβαιοι πως θα τις ζήσουν και τώρα, στο τρίτο κύμα.

Και η κυβέρνηση; Τι έκανε η κυβέρνηση για να δικαιολογεί τον αυτοθαυμασμό της περί «οχύρωσης» του ΕΣΥ;

Προσλήψεις ελάχιστες κι αυτές ξεκίνησαν μόνον όταν αντιλήφθηκε πως τα Νοσοκομεία θα της μείνουν στα χέρια. Μάλιστα δεν ήταν δική της προκήρυξη. Επρόκειτο για προκήρυξη της προηγούμενης κυβέρνησης, την οποία φρόντισαν να παγώσουν και ξεπάγωσαν μόνο στη μεγάλη φορτούνα. Και πριν λίγες μέρες ανακοίνωσαν μιά νέα προκήρυξη που θα ευδοκιμήσει μετά από ένα εξάμηνο.

Αυξήσεις μισθών; Ούτε ψίχουλο δε δόθηκε στους υγειονομικούς, ενώ οι επιτελείς της κυβέρνησης είναι γαλαντόμοι στα χρυσά αγόρια της ΕΡΤ, του ΔΕΔΗΕ, της ΔΕΗ. Γαλαντόμοι και στους κλινικάρχες, στους οποίους διπλασίασαν νοσήλια και αποζημιώσεις, ενώ κράτησαν καθαρές τις κλινικές τους από περιστατικά κορονοϊού, ώστε να διοχετεύονται εκεί όλοι οι ασθενείς που έχουν αποκλειστεί από το ΕΣΥ.

Η σημερινή απεργία είναι απολύτως δικαιολογημένη, γι αυτό και απέφυγαν να τη γαβγίσουν τα επικοινωνιακά λυκόσκυλα της κυβέρνησης.

Όσες περισσότερες και όσο περισσότεροι συμμετάσχουμε στην αυριανή απεργία τόσο δυνατότερη θα γίνει η φωνή μας για προσλήψεις, αυξήσεις μισθών και στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.