Απεργία 24 Φεβρουαρίου: Παραλύει η χώρα

Για ισχυρό μήνυμα αντίστασης και διαμαρτυρίας στην κυβέρνησης κάνει λόγο η ΓΣΕΕ και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως

Παραλύει αύριο ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας εξαιτίας της απεργίας που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Το απεργιακό μπλακ άουτ αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα τόσο στις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο όσο και στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα απεργούν δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, ταχυδρομεία, τράπεζες, ιδιωτικός τομέας, δημοσιογράφοι, δικαστικοί, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, λιμενεργάτες, αεροπορικές και ασφαλιστικές εταιρείες, ξενοδοχοϋπάλληλοι, οικοδόμοι, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι διπλωματούχοι μηχανικοί.

Κυκλοφοριακό «μπλοκ άουτ» θα προκληθεί αύριο στην Αθήνα, η οποία θα μείνει χωρίς μετρό, προαστιακό, τρόλεϊ και τραμ, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Στο μεταξύ, καθηλωμένα θα μείνουν στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα, οι πτήσεις τόσο της Aegean Airlines όσο και της Olympic Air θα επηρεαστούν και σήμερα, με τις δύο εταιρείες να έχουν ήδη ανακοινώσει τις αλλαγές στο πτητικό τους πρόγραμμα.

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία έχουν αποφασίσει και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, αλλά και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Επίσης, απεργούν και οι μηχανικοί.

Για ισχυρό μήνυμα αντίστασης και διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση κάνει λόγο η ΓΣΕΕ και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν και στη συγκέντρωση που θα γίνει από κοινού με την ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως. Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει στις 12.00 το ΠΑΜΕ.