Απεργιακό τσουνάμι την Τετάρτη – Συλλαλητήρια για την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς

Νεκρώνει η χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου, καθώς πλήθος ομοσπονδιών, συνδικάτων και σωματείων, κομμάτων της Αριστεράς κ.ά. συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ.  Στην απεργία μετέχουν επίσης πανεπιστημιακοί και διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων, γιατροί και υγειονομικοί, σύλλογοι εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε υπουργεία κ.ά.

«Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις, θέλουμε πίσω τις συλλογικές μας μας συμβάσεις… και τα θέλουμε τώρα». Αυτό αναφέρει ξεκάθαρα η σχετική αφίσα της ΓΣΕΕ, αποτυπώνοντας το μήνυμα που διεκδικούν οι εργαζόμενοι και δεν είναι άλλο από αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Την ώρα λοιπόν που η ακρίβεια είναι «στον Θεό», ενώ οι μισθοί «στα Τάρταρα», η ΓΣΕΕ τονίζει ότι «το μαχαίρι έφτασε πια στο κόκαλο» και υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα «είναι ουραγός στους μισθούς και πρωταθλήτρια στις τιμές και στην κερδοφορία στην Ευρώπη»

Εκτός από αύξηση μισθών και επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η ΓΣΕΕ ζητά πάταξη της κερδοσκοπίας, αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους, έκτακτη φορολογία επί των κερδών  σε μεγάλες επιχειρήσεις, μείωση ΦΠΑ σε βασικά είδη, τιμαριθμική αναπροσαρμογή όλων των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών κ.ά.