Απεργούν από την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σε τροχιά κινητοποιήσεων εισέρχονται από την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι προανήγγειλαν 24ωρη πανελλαδική απεργία με αίτημα την αύξηση των κονδυλίων για τη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, σε κάθε γιατρό χρωστάνε περίπου 3.000- 7.000 ευρώ για τις εφημερίες και όσο περνούν οι μήνες η κατάσταση χειροτερεύει. Ηδη έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία προκειμένου να προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Θόδωρος Σδούκος.

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης της Πέμπτης τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα εξυπηρετεί και όσους προσέλθουν για να εμβολιαστούν, ενώ δε θα πραγματοποιηθούν τα τακτικά χειρουργεία και ιατρεία.

«Νοσεί» η υγεία

«Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης και των τεράστιων κοινωνικών προβλημάτων, επιβάλλεται η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και η ποιοτική ολοκλήρωσή του για αναβαθμισμένες δωρεάν υπηρεσίες υγείας προς όλους τους κατοίκους της χώρας», συμπλήρωσε το μέλος της γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας.

Βασικό αίτημα των γιατρών είναι η προσθήκη των αναγκαίων αναπροσαρμογών των κονδυλίων που αφορούν την υγεία στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, έτσι ώστε να καλύπτουν τις αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και η πλήρης αποζημίωση των προγραμμάτων εφημέρευσης, τα οποία, κατά τις εκτιμήσεις τους, ανέρχονται στα 470 εκατομμύρια ευρώ.