Απεργούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 2 Απριλίου

Τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιαίτερα όσα συνδέονται με την κατάσταση σε Ταμείο Πρόνοιας (ΤΠΔΥ) και ΟΠΑΔ οξύνονται, ενώ οι λύσεις που προσανατολίζεται να δώσει η κυβέρνηση θα οδηγήσουν στη διάλυση του ταμείου, τόνισε η ΑΔΕΔΥ και -μεταξύ αλλων- ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 24ώρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, στη σημερινή συνεδρίαση του , πριν καταλήξει στις αποφάσεις του συνεκτίμησε:

  • την πολιτική λιτότητας που συνεχίζεται και εντείνεται με πρόσχημα και την οικονομική κρίση.
  • ότι τα νέα μέτρα που προωθούνται από την κυβέρνηση στο όνομα της κρίσης στοχεύουν στη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων στο Δημόσιο, στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Κατόπιν αυτών η ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα με βασικό στόχο να μην πληρώσουμε οι εργαζόμενοι τα βάρη της κρίσης.

Βασικά αιτήματα αποτελούν: η άμεση επιχορήγηση του Τ.Π.Δ.Υ. και όχι ο δανεισμός του, η οικονομική ενίσχυση του Ο.Π.Α.Δ., η αποεμπορευματοποίηση και αύξηση των δαπανών για τη διασφάλιση βασικών δημοσίων αγαθών προς τους πολίτες, η χορήγηση ουσιαστικών αυξήσεων και νέου μισθολογίου, η μονιμοποίηση των εκτάκτων αορίστου χρόνου, η κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο.

Πέραν της συμμετοχής στην απεργία η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε ακόμη την εξουσιοδότηση της Ε.Ε. για την πραγματοποίηση ξεχωριστών αγωνιστικών παρεμβάσεων για τα θέματα του Τ.Π.Δ.Υ. και για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών με βάση και την αναμενόμενη για τις 26 Μαρτίου απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου