Απίστευτα πράγματα από Γεωργιάδη: Φίλος του ο διωκόμενος Πουλής και εξαναγκασμένος να ασκήσει διώξεις ο εισαγγελέας Δραγάτσης

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 10pt”>
Καταργώντας κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης μέσω του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Εξεταστική Επιτροπή και περιγράφει ως ετεροκαθοριζόμενο τον εισαγγελέα Ι. Δραγάτση που αναγκάστηκε να ασκήσει δίωξη κατά του φίλου του -όπως τον αποκάλεσε ο Αδ. Γεωργιάδης- Στ. Πουλή και των υπολοίπων έξι πρώην εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 10pt”>Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής και την εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση», ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε σχολιάζοντας το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το ΚΕΕΛΠΝΟ με μία παραδοχή που πλαισιώθηκε με το… ανάλογο χιούμορ: «Δηλώνω σήμερα για πρώτη φορά, ένοχος ο κατηγορούμενος για τρία πλημμελήματα. Να πάω στο ταμείο να δώσω 200 ευρώ να σταματήσει η φασαρία, τόσα είναι η ποινή που θα έπαιρνα».


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 10pt”>Το γεγονός βέβαια ότι ο κ. Γεωργιάδης γνωρίζει εκ των προτέρων την ποινή του μοιάζει να ξεφεύγει από τη σφαίρα του αστεϊσμού και να υπόκειται σε αυτήν του θεσμικού κινδύνου. Τουλάχιστον, όμως, η παραδοχή -έστω και χιουμοριστική- δείχνει ένα πρώτο και γενναίο βήμα από την πλευρά του.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 10pt”>Ο κ. Γεωργιάδης περιέγραψε, επίσης, τις παρανομίες που εντοπίζει στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας όσα περιέχονται στο εξώδικο που απέστειλε στον Αντ. Μπαλωμενάκη. Πρώτον, τόνισε ότι με όσα αναγράφονται εναντίον του στο πόρισμα ξεπερνιέται το χρονικό όριο διερεύνησης της Επιτροπής έως το 2014. Δεύτερον, επιρρίπτει στην πλειοψηφία παρέμβαση στη δικαστική διαδικασία επειδή η προσέγγιση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνάδει με το αντίστοιχο εισαγγελικό πόρισμα.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 10pt”>Επ’ αυτού, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι περιγράφει ως ετεροκαθοριζόμενο και σχεδόν εξαναγκασμένο να ασκήσει διώξεις κατά των επτά διωκόμενων πρώην υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ τον εισαγγελέα Ι. Δραγάτση επειδή δεν μπορούσε να απορρίψει εν συνόλω το πόρισμα της -«κομματικής εγκάθετης» όπως την χαρακτήρισε- Μ. Παπασπύρου.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 10pt”>«Επειδή δεν έκαναν οι υπάλληλοι το χατίρι του Πολάκη, έστειλαν την κ. Παπασπύρου – τη δεύτερη μητέρα του κ. Τζανακόπουλου- και έστησε όλο αυτό το πόρισμα. Εγώ ισχυρίζομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. οι επτά διωκόμενοι πρώην υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ) δεν θα φτάσουν ποτέ στο ακρωατήριο. Με βούλευμα θα απαλλαγούν, τόσο γελοία είναι αυτή η υπόθεση. Όμως, η κα Παπασπύρου σε εντεταλμένη υπηρεσία ως κομματικό στέλεχος και όργανο του ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε ένα πόρισμα που τους κατηγορεί περίπου για τις δέκα πληγές του Φαραώ. Όταν έφτασε το πόρισμα στον εισαγγελέα, τον κ. Δραγάτση, δεν μπορούσε να πετάξει όλο το πόρισμα στα σκουπίδια. Προς τιμήν του λέω εγώ, από τις δέκα κατηγορίες που είχε μέσα το πόρισμα, πέταξε τις επτά. Και κράτησε τις πιο… ας το πούμε… να μην φανεί ότι το συγκαλύπτει ο άνθρωπος και να συνεχιστεί η έρευνα…» είπε ο κ. Γεωργιάδης προκαλώντας απορίες και ερωτηματικά για τα λεγόμενά του που αν μη τι άλλο πρέπει να απαντηθούν αρμοδίως.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 10pt”>Φίλος του ο Πουλής


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 10pt”>Παραθέτοντας σοφιστείες και αίολους ισχυρισμούς περί πολιτικών μεθοδεύσεων, ο Αδ. Γεωργιάδης δήλωσε ευθαρσώς ότι μετά την πλεκτάνη που μοναδικό στόχο έχει τον ίδιο και θύματά της είναι οι επτά διωκόμενοι και απολυμένοι υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Στ. Πουλής και οι υπόλοιποι πρώην υπάλληλοι του Κέντρου είναι φίλοι του και πως τους γνώρισε με αφορμή όσα εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 10pt”>