Απίστευτο: Ακέφαλο το ΕΚΑΒ! Χωρίς πρόεδρο και αντιπρόεδρο λόγω εκλογών!

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Ακόμη και η μισθοδοσία του προσωπικού του ΕΚΑΒ μπορεί να «κολλήσει» το επόμενο διάστημα καθώς ο φορέας είναι χωρίς πρόεδρο και αντιπρόεδρο.

Παρότι εδώ και καιρό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε ενημερωθεί πως ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ θα παραιτούνταν για να κατέβει ως υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές ενώ και η θέση του αντιπροέδρου είναι κενή εδώ και καιρό, ουδείς είχε φροντίσει να καλύψει τα κενά. 

Και το ζήτημα είναι πως λόγω των πολιτικών εξελίξεων είναι πολύ πιθανό ο Μάκης Βορίδης να μην προλάβει να διορίσει νέο ΔΣ καθώς αν γίνουν εκλογές, απαγορεύονται οι διορισμοί στο δημόσιο ενώ οριακά λειτουργεί ακόμη και το εθνικό τυπογραφείο. 

Με την κωλυσιεργία αυτή όμως δεκάδες εργαζόμενοι είναι στον αέρα ενώ και η όλη λειτουργία του ΕΚΑΒ μπορεί να μπλοκάρει σε μια περίπτωση σοβαρής κρίσης ή μεγάλου ατυχήματος. Και αυτό διότι για να κινηθεί πλήρως ο μηχανισμός του φορέα απαιτείται απόφαση του προέδρου.

Και να σκεφτεί κανείς πως οι ….ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί αλλά ουδείς λαμβάνει την απόφαση να προχωρήσει σε διορισμό. Άλλωστε τα τηλέφωνα μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και υπουργείου Υγείας είχαν σπάσει όλες τις προηγούμενες ημέρες με τους «μελλοντικούς προέδρους» να πιέζουν για άμεση …τακτοποίηση του ζητήματος.