Απλοί και compositum Διευθυντές.

p>Διαβάσαμε πως η Πανελλήνια Εταιρεία Διευθυντών προσκαλεί τους Συντονιστές Διευθυντές σε συνέλευση και αναρωτηθήκαμε από πότε αλήθεια άλλαξε το καταστατικό αυτής της δήθεν επιστημονικής εταιρείας και μέλη της έπαψαν να είναι όλοι οι Διευθυντές, αλλά μόνον οι συντονιστές Διευθυντές; Βέβαια οι ηγέτες της «Εταιρείας» διατηρούν τον ίδιο τίτλο, ώστε στα ΜΜΕ και στους διαδρόμους των Υπουργείων που συναγελάζονται να μένει η αίσθηση ότι δήθεν εκπροσωπούν όλους τους Διευθυντές του ΕΣΥ. Κουτοπονηριές..

Προφανώς δεν έχει περάσει από το νου κ. Μαρουδιά ότι μία καλή πρωία θα μπορούσαν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής 2000 απλοί Διευθυντές και να θέσουν στο περιθώριο τους compositum Διευθυντές, όπως η αφεντιά του. Όμως ούτε ένας Διευθυντής δεν πρόκειται να υποβάλλει αίτηση σε ένα Lobby που κατ΄ ευφημισμό αποκαλούν Εταιτεία. Ως εκ τούτου ας κοιμάται ήσυχος ο κ. Μαρουδιάς.

 

Δείτε τι θέτουν ως αιτήματα οι compositum Διευθυντές:

1.- Να παγώσει ο νόμος 3754/09 και να μη γίνονται εφεξής Διευθυντές με αναβάθμιση. (Ερώτηση: στο Πανεπιστήμιο όπου οι Καθηγητές αναδεικνύονται με την ίδια ακριβώς διαδικασία θα επιτρέψει ο κ. Μαρουδιάς να συνεχιστεί η εξέλιξη ή μήπως εκεί αποφεύγει να θέσει ανάλογο ζήτημα;)

 2.- Οι μισθοί και απολαβές των Συντονιστών – Διευθυντών να είναι μεγαλύτερες από τους υφιστάμενούς τους.

3.- Κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ. (Φαίνεται πως δεν τους κάθισε καλά το Ολοήμερο που εμπνεύστηκαν και επέβαλαν οι ίδιοι σε ρόλο μυστικοσυμβούλου στην τ. Υπουργό Υγείας).

 

Δείτε και ποιά ζητήματα ξεχνούν (ή κάνουν πως ξεχνούν) να θέσουν οι compositum Διευθυντές:

1.- Ξεχνούν τη διαφθορά και το φακελάκι.

2.- Ξεχνούν την ανάγκη προώθησης των 2000 προσλήψεων γιατρών ΕΣΥ.

3.- Ξεχνούν το εφημεριακό που κινδυνεύει να τινάξει τα Νοσοκομεία στο αέρα και το οποίο φαίνεται πως δεν απασχολεί την «Εταιρεία».

Εντέλει είναι προφανές ότι η συνέλευση συγκαλείται ώστε να δώσει τη νομιμοφανή δυνατότητα στον κ. Μαρουδιά ν΄ αρχίσει επαφές με το νέο υπουργό Υγείας με στόχο να προωθήσει την υπέρβαση του Ολοήμερου με την κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης.

Λέτε εκεί που απέτυχε ο Σούρλας να επιτύχει ο Μαρουδιάς;

                             Συναδελφικά

                        Δημήτρης Βαρνάβας