Από 1ης Μαϊου επίσχεση εργασίας και προγράμματα εφημεριών με το ισχύον πλαφόν

p>ΑΠ    21                                            Πολύγυρος 7 Απριλίου 2009

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

Η σημερινή Γενική Συνέλευση της Ενωσης συζήτησε την κατάσταση που διαμορφώνεται ένα μήνα μετά τη δημοσίευση του νέου νόμου που ψήφισε η Βουλή και έκανε τις εξής διαπιστώσεις:

1.- Καμιά διάταξη του νέου νόμου δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί, παρ΄ ότι όλες είναι σαφείς και δεν έχουν ανάγκη έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων ή Προεδρικών Διαταγμάτων. Αυτό σημαίνει ότι το Υπουργείο Υγείας στοχεύει να συνεχίσει τη γνώριμη τακτική της αγοράς χρόνου και μετάθεσης των προβλημάτων όλο και πιο πίσω, μέχρι να γίνουν εκρηκτικά.

2.- Η υπομονή και ανοχή των γιατρών έχει πλέον εξαντληθεί. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υφιστάμεθα διαρκή εμπαιγμό από τον κ. Αβραμόπουλο, βλέποντας το Σύστημα Υγείας να καταρρέει και τους λειτουργούς να περιέρχονται σε όλο και δεινότερη θέση.

 

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα:

1.- Οι γιατροί του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων ξεκινούν από 1ης Μαΐου επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2009.

2.- Τα προγράμματα εφημεριών μηνός Μαΐου θα καταρτιστούν με βάση τους νέους Βασικούς Μισθούς και την ισχύουσα οροφή συνολικών ακαθάριστων αποδοχών (πλαφόν). Τούτο σημαίνει ότι τα προγράμματα εφημεριών θα εξαντληθούν περί τις 20 Μαΐου. Εάν μας δοθεί υπηρεσιακά εντολή να πραγματοποιήσουμε για πέμπτο μήνα εφημερίες που σε μεγάλο ποσοστό θα παραμείνουν απλήρωτες θα κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία για εξαναγκασμό απλήρωτης εργασίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Δ.             ΒΑΡΝΑΒΑΣ Δ.