Από 1ης Νοεμβρίου εφαρμόζουμε 48ωρο αν δεν υπάρξει διαπραγμάτευση και σύναψη κλαδικής σύμβασης με το Υπουργείο

p>ΑΠΟΦΑΣΗ  ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

Η σημερινή Γενική Συνέλευση της Ενωσης μετά τις τοποθετήσεις μελών και την ανταλλαγή απόψεων κατέληξε στις εξής αποφάσεις:

1.     Οι εφημερίες Οκτωβρίου που ήδη εκτελούνται θεωρούμε ότι πρέπει να εκκαθαριστούν και να καταβληθούν χωρίς κανένα προαπαιτούμενο, διότι πραγματοποιήθηκαν μετά από ανάλογες διαβεβαιώσεις τις πολιτικής ηγεσίας. Τυχόν καθυστέρηση ή εμπλοκή στην καταβολή τους θα οδηγήσει σε επίσχεση εργασίας.

2.     Εάν ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος συνεχίζει την ίδια αδιάλλακτη στάση, αρνούμενος να συναντηθεί με τη Διαπραγματευτική Ομάδα που όρισε το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ προκειμένου να συναφθεί άμεσα κλαδική σύμβαση εργασίας, τότε τα μέλη μας θα καταθέσουν το Νοέμβριο προγράμματα σύμφωνα με το νόμο και την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, δηλαδή προγράμματα 48ωρου, διατηρώντας την ασφαλή σύνθεση που έχει αποφασίσει το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου. Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής θα έχουν εφημερεύοντες μόνο τις 8 πρώτες μέρες του μήνα. Η ευθύνη της περαιτέρω λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας βαρύνει αποκλειστικά τον Υπουργό Υγείας.

3.     Αρνούμαστε κατηγορηματικά την κατάθεση δηλώσεων συναίνεσης για υπέρβαση του νόμιμου ανώτατου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας.

4.     Καλούμε το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ να λάβει σοβαρά υπόψη του τη συγκυρία και τις διαθέσεις των συναδέλφων και να δείξει την απαιτούμενη υπευθυνότητα, συντονίζοντας τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών.