Αποδεκατισμένο το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας

Περιοδεία κλιμακίου της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ και συναντήσεις με τους εργαζόμενους

Την άμεση κάλυψη όλων των αναγκών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό, ζήτησε η αντιπροσωπεία της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ που επισκέφθηκε το νοσοκομείο Διδυμοτείχου και είχε συναντήσεις με τη Διοίκηση, το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων και το προσωπικό.

Στο κλιμάκιο, συμμετείχαν ο Δ. Κρεωνάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η Σούλα Βλισίδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Δ. Κουκουράβας, γραμματέας της ΝΕ Εβρου, ο Σταμάτης Γκατζίδης, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Β. Εβρου και άλλα στελέχη του Κόμματος.

Οπως διαπίστωσε το κλιμάκιο, αποτέλεσμα των ελλείψεων είναι οι προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στο λαό της περιοχής να υποβαθμίζονται, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού, το οποίο εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Συγκεκριμένα, εργάζονται 67 νοσηλευτές ΤΕ, αντί των 77 που είναι οι οργανικές θέσεις και 55 ΔΕ αντί των 62 και 27 γιατροί όλων των ειδικοτήτων αντί των 39 που προβλέπονται. Επίσης, η μονάδα τεχνητού νεφρού λειτουργεί με ένα μόνο γιατρό, ενώ ο αξονικός τομογράφος και το μηχάνημα της οστεοπόρωσης δε λειτουργούν, γιατί δεν υπάρχουν γιατροί.

Παράλληλα, στο Κέντρο Υγείας Δικαίων υπηρετούν μόνο 6 γιατροί από τους 13 που θα έπρεπε, στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας υπηρετούν μόνο 8 από τους 34, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ορεστιάδας λειτουργεί με ένα μόνο γιατρό αντί 8 που προβλέπονται. Κοντά σε όλα αυτά, οι εφημερίες και υπερωρίες καθυστερούν να αποδοθούν μεγάλο χρονικό διάστημα. Χτες, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν στάση εργασίας για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

«Η κατάσταση αυτή δεν είναι τυχαία. Είναι συνειδητή πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα Υγείας, για να οδηγείται ο κόσμος στον ιδιωτικό τομέα, βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη. Βασικός άξονας αυτής της πολιτικής είναι να διευκολυνθεί η δράση των επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της Υγείας», τόνισε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη συνάντησή της με τους εργαζόμενους.