Αποδελτιώνοντας τα ΦΕΚ: διορισμοί Διοικητικών Συμβουλίων, παύση Χαϊτίδη και άλλα τινά

p>Το τελευταίο διάστημα 90% των Νοσοκομείων έμειναν χωρίς Διοικητικά Συμβούλια με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται τεράστιες δυσλειτουργίες, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η αδυναμία να σταλούν στο Υπουργείο οι αποφάσεις των τομέων για αναβαθμίσεις γιατρών. Από τα τέλη Αυγούστου άρχισαν να δημοσιεύονται στο ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) διορισμοί Διοικητικών Συμβουλίων, είναι όμως άγνωστο αν θα διακοπεί η διαδικασία λόγω της προκήρυξης εκλογών.

Έχουν λοιπόν δημοσιευτεί αποφάσεις συγκρότησης ΔΣ στα εξής Νοσοκομεία:

¶μφισας, Ιεράπετρας, Γουμένισας, Νάξου, Φλώρινας, Γιαννιτσών, Αγρινίου, Κορίνθου, Σύρου, Σερρών, Κιλκίς, Λήμνου, Καστοριάς, Καρπενησίου, Λειβαδιάς, Λευκάδας, Μυτιλήνης, Αμαλιάδας, Κοζάνης, Ξάνθης, Κυθήρων, Πανεπιστημιακό Ηρακλείου

«Σωτηρία», Σισμανόγλειο, Παίδων Αγ. Σοφία, Θριάσιο, Πολυκλινική, Λαϊκό, ΨΝΑ, Αλεξάνδρα, Παιδοψυχιατρικό Αττικής.

 

                                                 &&&

 

Ο γνωστός ανά το πανελλήνιο Ευγένιος Χαϊτίδης αποτελεί παρελθόν ως Διοικητής του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας. Αποπέμφθηκε με απόφαση του Υπουργού Υγείας (κλικ εδώ). Βεβαίως ο ίδιος αρχικά ισχυρίζονταν ότι πρόκειται για «κακές φήμες κακόβουλων ανθρώπων» (κατά προτίμηση συνδικαλιστών!). Όταν πλέον η αποπομπή έγινε κοινό μυστικό άρχισε να δηλώνει ότι παραιτείται αυτοβούλως, προκειμένου να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής στις Σέρρες.

 

                                                  &&&

 

Ο κ. Σαλμάς μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών συνέχιζε να μετακινεί στελέχη στο πολιτικό του γραφείο. Υποθέτουμε ότι εκείνοι που μετακινήθηκαν κατά τις πρώτες μέρες της καριέρας του κ. Σαλμά πρέπει προ πολλού να είχαν βγει από τα παράθυρα του πολιτικού γραφείου, ώστε να μπορέσουν να μπουν από την πόρτα τα στίφη των νεοδιοριζόμενων.

 

                                                  &&&

 

Η πρόσφατη σύσταση Κέντρου Υγείας Λεβιδίου Αρκαδίας προφανώς εξυπηρετεί κάποια κυρία πολιτικό στέλεχος του Υπουργείου, η οποία είχε αδυναμία να κάνει εφόδους και αναφορές στους γιατρούς που υπηρετούν στα άλλα Κέντρα Υγείας του νομού.

 

                                                   &&&

 

Οι γιατροί του ΝΙΜΙΤΣ με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Αμύνης υπάγονται στις διατάξεις του νόμου 3754/09.

 

                                               &&&

¶λλος για ΕΟΦ!

Ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Πεντέας Σταύρος, ο οποίος πριν γίνει Διοικητής ήταν οδοντίατρος στο Δήμο Αθήνας, με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Υγείας καταλαμβάνει προσωποπαγή θέση στον ΕΟΦ. Ο Υποδιοικητής της ίδιας ΥΠΕ κ. Μπεχράκης, μηχανικός στο επάγγελμα, καταλαμβάνει ομοίως προσωποπαγή θέση στον ΕΟΦ.

                                   

 

                                    Δημήτρης Βαρνάβας