Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

p>Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΙΚ

 

Κιλκίς 29-6-2010

Μετά την ενημέρωση από την πρόεδρο της ΕΝΙΚ για το νέο νομοσχέδιο και τις αποφάσεις του Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ, που έγινε στις 23-6-2010, η Γενική Συνέλευση της ΕΝΙΚ αποφάσισε κατά πλειοψηφία, τα εξής:

 

1.Καταγγέλλει ως παράνομο και αντισυνταγματικό (σύμφωνα με το άρθρο 5 του Συντάγματος) το νομοσχέδιο που πρότεινε το Υπ. Υγείας που διαλύει τα νοσοκομεία, καταστρέφει το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, ιδιωτικοποιεί την Υγεία και εισάγει επιδοματικό χαρακτήρα εφημέρευσης, πράγμα που αποτελεί αιτία πολέμου για τους γιατρούς των δημόσιων Νοσοκομείων.

2.Αναστέλλει  τις κινητοποιήσεις ,  με τον χαρακτήρα των καθολικών επισχέσεων που αφορά την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των προηγουμένων μηνών καθώς και την μείωση των μηνιαίων αποδοχών μας από την πραξικοπηματική ακύρωση της συλλογικής σύμβασης  εργασίας του νόμου 3754/09, μονομερώς από την κυβέρνηση, μέχρι την κατάθεση του παράνομου αυτού νομοσχεδίου που εφόσον δεν έχει την σύμφωνη γνώμη των γιατρών δεν είναι συλλογική σύμβαση και επομένως παραβαίνει τον νόμο του 48ώρου..

Αμέσως μετά την κατάθεση από την Υπουργό αυτού του εξαμβλώματος, η συνέλευση αποφάσισε να υλοποιήσει τα εξής:

Α) Την εφαρμογή του 48/52ώρου στην κατάρτιση των μηνιαίων   προγραμμάτων εφημέρευσης.

Β)  Κυλιόμενες 5θήμερες απεργίες και εκ νέου επισχέσεις.. 

Τέλος η συνέλευση αποφάσισε το μοίρασμα των προκηρύξεων που πρότεινε η πρόεδρος Δ. Ζωτάκη,  καθώς και την συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΝΙΚ με τα Δ.Σ. άλλων  ομοσπονδιών    του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης,  για την συγκρότηση κοινού αγωνιστικού μετώπου απέναντι στην βαθειά αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ,  που επέβαλε στην χώρα ερήμην του λαού της, το μνημόνιο της  Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

     Η πρόεδρος                                  Ο γραμματέας

     Δ. Ζωτάκη                                   Κ. Ανδρεόπουλος