Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

p>

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ

ΚΑΒΑΛΑΣ

Προς

Διοικητή Νοσοκομείου Καβάλας   

 

Κοιν.:

1. Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας

2. Επιστημονικό Συμβούλιο

3. ΟΕΝΓΕ      

 Στις 27/05/2010 συνήλθε σε έκτακτη γενική συνέλευση η ΕΓΕΣΥΚ και αποφάσισε ομόφωνα:

1)      Καλεί τη Διοίκηση να προχωρήσει στην καταβολή του συνόλου των εφημεριών στους ειδικευόμενους, αγροτικούς και επικουρικούς ιατρούς, με το σκεπτικό της προσωρινής σχέσης εργασίας τους.. Οι ειδικευμένοι Ιατροί θα προχωρήσουν μέσω της ΕΓΕΣΥΚ, ανάλογα με τη στάση της διοίκησης, σε κάθε νόμιμη διεκδίκηση των δεδουλευμένων εφημεριών.

2)      Συνεχίζουμε να καταθέτουμε προγράμματα ασφαλούς εφημέρευσης όπως αυτά ορίζονται από το Επιστημονικό συμβούλιο, καταθέτοντας τα προγράμματα της Διοίκησης στον νομικό σύμβουλο της ένωσης για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών λόγω του πιθανού κινδύνου επισφάλειας στη  λειτουργία του νοσοκομείου.

3)      Η ΕΓΕΣΥΚ μετά από συζητήσεις με τους συναδέλφους κάθε τμήματος και τα επιστημονικά όργανα θα ορίσει για το Νοσοκομείο Καβάλας ποια είναι η ποιοτική λειτουργία της εφημερίας.

4)      Η ΕΓΕΣΥΚ ενημερώνει την Διοίκηση του Νοσοκομείου και τον Διοικητή της 4Ης ΥΠΕ ότι η επίσχεση εργασίας δεν ταυτίζεται με την απεργία και καταγγέλλει αυτή την ενέργεια ως μέσο εκφοβισμού των γιατρών.

5)    Με αφορμή το πρωτοφανές συμβάν ξυλοδαρμού συναδέλφων την ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος στις 19/05/2010, ζητάμε από την διοίκηση να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας στους εργαζόμενους γιατρούς, να κινήσει δικαστικές διαδικασίες εναντίων των καταληψιών, και να αναζητήσει ευθύνες  κατά των προϊσταμένων αστυνομικών για πλημμελή άσκηση καθηκόντων.

6)    Στις 2/06/2010 και ημέρα Τετάρτη προκηρύσσουμε ημέρα Απεργίας για να  διεκδικήσουμε το αυτονόητο, να εργαζόμαστε σε ένα ασφαλές περιβάλλον χωρίς να θίγεται η αξιοπρέπεια και να κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα.  

 

 

Για το Δ.Σ ΕΓΕΣΥΚ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ