Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

p>ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ

 

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης

    Σπάρτη 23-3-2010

 

 

 

1.    Καταγγέλλουμε ως επισφαλή και επιστημονικά μετέωρη την περικοπή από την πλευρά της διοίκησης των προγραμμάτων εφημέρευσης του Γ.Ν. Σπάρτης και των Κέντρων Υγείας με μόνο κριτήριο την αναφερόμενη «έλλειψη» κονδυλίων. Απαιτούμε άμεσα την κατάρτιση προγραμμάτων ασφαλούς εφημέρευσης σύμφωνα με τις εισηγήσεις των διευθυντών κλινικών και τμημάτων, του Επιστημονικού συμβουλίου και την σύμφωνη γνώμη των συναδέλφων που καλούνται να εφημερεύσουν.

2.     Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη την προσπάθεια εκφοβισμού συναδέλφων που διαμαρτυρήθηκαν για τον τρόπο που κλήθηκαν να εφημερεύσουν και καλούμε την απερχόμενη διοίκηση να σταματήσει τις αδιέξοδες προκλήσεις.

3.    Καλούμε όλα τα μέλη της Ένωσης σε επίσχεση εργασίας από 1/4/2010 μέχρι καταβολής όλων των δεδουλευμένων εφημεριών Δεκεμβρίου 2009, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2010. Ο επί τετραετίας εμπαιγμός από την προηγούμενη κυβέρνηση των ιατρών του ΕΣΥ δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ αόριστον.

4.    Καλούμε όλους τους συναδέλφους που συμμετέχουν σε Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές ή εκτελούν χρέη ελεγκτή βιβλιαρίων δημοσίου να δηλώσουν επίσχεση και από αυτά τα καθήκοντα.

5.    Καλύπτουμε και στηρίζουμε όσους συναδέλφους δεν αποδέχονται την υπέρβαση του νoμίμου ανωτάτου ορίου εργασίας -48ωρο.

6.    Καλούμε τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας να σταματήσει να λειτουργεί ως εντολοδόχος της Διοίκησης ,συμμετέχοντας στην κατάρτιση επισφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης και διαχωρίζοντας κατά την κρίση του τους γιατρούς σε απαραίτητους και μη απαραίτητους.

 

                              Για τη Γενική Συνέλευση

 

     Η Πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας

Χρύσα Ντοροβίτσα                     Παναγιώτης Ανδριόπουλος