Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

p>ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΣΩΤΗΡΙΑ  17/3/2010

Εμείς οι γιατροί του «Σωτηρία» καταγγέλλουμε την υποκριτική τακτική της κυβέρνησης που:

1)      Από την μία θεωρεί σε ισχύ τη συλλογική σύμβαση και από την άλλη την καταστρατηγεί σε όλα τα επίπεδα.

2)      Με τη δραματική μείωση των κονδυλίων των λειτουργικών δαπανών και των κονδυλίων εφημέρευσης, καθώς και με τις περικοπές των αποδοχών όλων των υγειονομικών οδηγεί το σύστημα δημόσιας και δωρεάν υγείας σε πλήρη κατάρρευση 

Οι  νοσοκομειακοί  γιατροί  ΔΕΝ  ΘΑ  ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ ΠΟΤΕ στη λειτουργία νοσοκομείων με ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ για την υγεία των ασθενών προγράμματα εφημεριών.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ ΠΟΤΕ στη λειτουργία νοσοκομείων με ΤΡΑΓΙΚΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, με παράλληλο ΟΡΓΙΟ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ φαρμάκων και υλικών.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ τη δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους τους ασθενείς που την χρειάζονται, όλο και περισσότεροι τον τελευταίο καιρό λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

Γιαυτό και αποφασίσαμε:

1)      Καταθέσαμε ήδη πλήρη και ασφαλή προγράμματα εφημεριών μέχρι και τις 22/3/2010 μειωμένα δηλαδή κατά 25%, αντίστοιχα με την μείωση του κονδυλίου.

2)      Προχωρούμε σε επίσχεση εργασίας στις 23/3/2010 με ενυπόγραφες δηλώσεις μας ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι, διεκδικώντας άμεσα την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών του Δεκέμβρη 2009, Γενάρη και Φλεβάρη 2010

3)      Όσον αφορά στα προγράμματα εφημεριών του Απριλίου, ζητάμε ενυπόγραφα την πραγματοποίηση 4 εφημεριών παντός τύπου για όλους, ειδικευμένους και ειδικευόμενους.

4)      Καλούμε τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και το Επιστημονικό Συμβούλιο να μην υπογράψει  περικομμένα, επισφαλή προγράμματα.

5)      Προειδοποιούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου καθώς και το Υπουργείο Υγείας ότι οποιαδήποτε άλλα προγράμματα πέραν των εγκεκριμένων από τους γιατρούς είναι επικίνδυνα και παράνομα.

6)      Στέλνουμε την απόφαση μας στον εισαγγελέα εφημερίας, στο Ε.Κ.Α.Β. και σε όλους τους αρμόδιους φορείς.