Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

p>Κιλκίς 15-3-2010

 

 

Η Γενική Συνέλευση της ΕΝΙΚ αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

 

1.     Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση της υπάρχουσας συλλογικής σύμβασης, του Νόμου 3754/09.

2.     Καταθέτουμε προγράμματα για τον μήνα Μάρτιο 4 ενεργών εφημεριών ανά γιατρό, εφαρμόζοντας το νόμο του 48ώρου, του 93/104.

3.     Ενημερώνουμε τα ΜΜΕ του Νομού Κιλκίς, ότι οι πολίτες  δεν θα εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο και τα Κ. Υγείας, λόγω έλλειψης  εφημερευόντων γιατρών,  το δεύτερο 15θήμερο του Μαρτίου.

4.     Συνεχίζουμε τις επισχέσεις εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των μηνών  Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

5.      Διεκδικούμε την κατάργηση του 12/τημορίου         των κονδυλίων  για τις εφημερίες του 2010, και την αύξηση αυτών προκειμένου να καταρτιστούν ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης του 2010.

6.     Απαιτούμε την άμεση ενεργοποίηση των συμβουλίων κρίσεων για την ολοκλήρωση των ήδη προκηρυγμένων θέσεων.

7.     Απαιτούμε την κάλυψη σε ιατρικό προσωπικό για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Νοσοκομείο και  την πρόσληψη παραϊατρικού προσωπικού ώστε να επαναλειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος σε 24ωρη βάση, για τις ανάγκες των κατοίκων του νομού.

8.      Καλούμε όλους τους γιατρούς της ΕΝΙΚ, σε νέα γενική Συνέλευση την Δευτέρα  22-3-2010.

 

Αντιστεκόμαστε στην εκποίηση και διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας  που μας οδηγούν οι απαξιωτικές και ανάλγητες  κυβερνητικές πολιτικές.

 

 

 

           Πρόεδρος  της Γ. Συνέλευσης                       Γραμματέας

  Θόδωρος  Μπαλαμπανίδης                           Νίκος Νικολούλης