Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

div style=”text-align: center”>ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

Η τρικομματική κυβερνητική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει με πιο εντατικούς ρυθμούς το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. Δηλαδή πιστή εφαρμογή των δανειακών συμβάσεων με την τρόικα που συνεπάγονται ιδιωτικοποιήσεις, κλεισίματα οργανισμών-νοσοκομείων-σχολείων, απολύσεις, φτώχια και εξαθλίωση. Η όποια επαναδιαπραγμάτευση της χώρας μας με την τρόικα που προβάλλονταν προεκλογικά, αναβάλλεται … για πιο μετά, καθώς οι δεδηλωμένες προθέσεις της κυβέρνησης είναι σαφείς: “πρώτα να δείξουμε έργο εκπληρώνοντας τους στόχους των μνημονίων και μετά πάμε να για διαπραγμάτευση. Πως θα έχουμε τα μούτρα απέναντι στους δανειστές μας να ζητάμε διαπραγμάτευση, όταν είμαστε αφερέγγυοι και ασυνεπείς στους στόχους των δανειακών συμβάσεων;”.

Η μισθολογική μας εξαθλίωση και η στάση πληρωμών στις υπερωρίες (στο νοσοκομείο Ικαρίας τακτικές εφημερίες πληρωμένες μέχρι Ιανουάριο 2012 και πρόσθετες μέχρι Δεκέμβρη 2011- υπερωρίες προσωπικού πληρωμένες μέχρι Φεβρουάριο 2012) μαζί με τα κλεισίματα νοσοκομείων και κλινικών, την κατάργηση κλινών, τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και κονδυλίων, τις παραχωρήσεις κρεβατιών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, τις ελλείψεις φαρμάκων και υλικών, το 5 ΕΥΡΩ, τους νέους οργανισμούς και τις συγχωνεύσεις οδηγούν στην κατάρρευση της δημόσιας υγείας και στην πλήρη ιδιωτικοποίησή της. Πλέον, ο ασθενής θα καλείται να πληρώνει από την τσέπη του όλο και περισσότερα -αν φυσικά μπορεί- για να έχει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούται.

Αφού συζητήθηκαν μεταξύ των συναδέλφων οι συνέπειες των ελλείψεων προσωπικού (που οδηγούν όλους τους συναδέλφους στην εντατικοποίηση της δουλειάς τους, στην πραγματοποίηση αλλώτριων καθηκόντων κατά τις βάρδιες σε βαθμό που θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους όσο και τους ασθενείς), η μη καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών-εφημεριών, οι περικοπές κονδυλίων για τα νοσοκομεία και οι εξελίξεις στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής “Αγ. Βαρβάρα” με τις μετακινήσεις 30 εργαζομένων του στο νοσοκομείο “Αττικό” (που δείχνουν ότι οι πολιτικές Λοβέρδου θα συνεχιστούν κανονικότατα και πως με τον ίδιο τρόπο κάποια μέρα θα ανακοινωθούν και οι μετακινήσεις εργαζομένων από το νοσοκομείο Ικαρίας σε αυτό της Σάμου) ,

αποφασίστηκαν:

  • Έγγραφο προς την αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου μας που να ζητάει την έγγραφη ενημέρωσή μας για το πότε θα πληρωθούν οι δεδουλευμένες υπερωρίες ιατρών και προσωπικού, δίνοντας προθεσμία καταβολής τους έως το πρώτο 10ήμερο του Αυγόυστου.

  • Το Δ.Σ. του συλλόγου μαζί με ομάδες συναδέλφων θα προχωρήσουν την ερχόμενη εβδομάδα στη συλλογή υπογραφών από όλους τους εργαζόμενους (ιατρούς και μη) για συμμετοχή σε επίσχεση εργασίας, προκειμένου αυτή να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και καλύτερη οργάνωση. Ιδιαίτερη παρέμβαση θα γίνει προς το ιατρικό προσωπικό για όσο το δυνατό καλύτερο συντονισμό και συμμετοχή.

  • Νέα γενική συνέλευση με την ολοκλήρωση των παραπάνω ενεργειών, η οποία θα προκηρυχθεί από το Δ.Σ.

  • Έγγραφο από τους συναδέλφους και τις προϊστάμενες της νοσηλευτικής υπηρεσίας και το σύλλογο εργαζομένων προς την αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου μας, μέσω του οποίου θα της ζητείται η έγγραφη ανάληψη κάθε ευθύνης σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρχουν μετακινήσεις νοσηλευτριών από το πόστο τους σε άλλο πόστο κατά την διάρκεια μιας βάρδιας λόγω των ελλείψεων προσωπικού (π.χ. όταν νοσηλεύτριες χειρουργικής ή παθολογικής κλινικής καλούνται να καλύψουν τα ΤΕΠ στις νυχτερινές βάρδιες αφήνοντας τις κλινικές τους μιας και δεν υπάρχει συνάδελφος στο πρόγραμμα για τα ΤΕΠ ή όταν σε περίπτωση χειρουργείου οι νοσηλεύτριες της παθολογικής καλύπτουν εκτός από το τμήμα τους και την χειρουργική κλινική ή τα ΤΕΠ).

  • Συνάντηση του Δ.Σ. με τους εργαζόμενους σε κουζίνα-πλυντήρια-ιματισμό, προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα του συλλόγου σχετικά με την αναιμική στελέχωση των τμημάτων αυτών και τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησής τους.

  • Ψηφίσματα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ και στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

  • Ενίσχυση των εργαζομένων του γηροκομείου Ικαρίας με το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.