Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΙΝΣ 9-4-12

< 

    Με αφορμή την άνομη, ετσιθελική και επικίνδυνη για την υγεία του σερραϊκού λαού απόφαση της διοίκησης και του διοικητικού συμβουλίου του Γ. Ν. Σερρών, για τον τρόπο εφημέρευσης των κλινικών του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας του νομού Σερρών, στο σύνολο των ιατρικών ειδικοτήτων, υποβιβάζοντας την υγεία του Έλληνα πολίτη-ασθενή και την αξιοπρέπεια του Έλληνα επιστήμονα-λειτουργού ιατρού, στο επίπεδο του φθηνού και λαϊκίστικου επιχειρήματος της δήθεν νοικοκυροσύνης και οικονομίας, ενώ την ίδια ώρα δεν γνώριζαν τίποτα για το κούρεμα-κλοπή 700.000 χιλιάδων ευρώ, από τα αποθεματικά του νοσοκομείου μέσω της ανταλλαγής του PSI, πραγματοποιήθηκε νέα έκτακτη γενική συνέλευση των ιατρών της ένωσης νοσοκομειακών ιατρών νομού Σερρών, όπου αποφασίστηκαν:

   Α. Αδιαφορία στην οποιαδήποτε ευκαιριακή, διχαστική και φατριαστική προσπάθεια μερίδας συναδέλφων που στόχο έχουν την ικανοποίηση των δικών τους αιτημάτων (λες και υπάρχουν διαφορετικά αιτήματα, ανάλογα με την ειδικότητα), προσβλέποντας ως ΕΝΙΝΣ στην ενότητα του ιατρικού κινήματος, μακριά από άτυχους και αποπροσανατολιστικούς διαχωρισμούς του τύπου νοσοκομειακός ιατρός-ιατρός κέντρου υγείας.

   Β.   Άμεση απόσυρση του υπογραφέντος μόνο από το διοικητή άτυχου και πονηρού προγράμματος εφημέρευσης για το μήνα Απρίλιο, όπου έχει καταπατηθεί η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου για ασφαλή εφημέρευση ανά κλινική και ανά κέντρο υγείας και όπου  δεν υπάρχουν οι υπογραφές του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας και του συντονιστή διευθυντή της εκάστοτε κλινικής, παίζοντας στην κυριολεξία με τις ζωές των ασθενών και των γιατρών. Θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά για την επισφάλεια του παραπάνω «πονήματος» της διοίκησης, καθώς θα κατατεθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα το ισχύον οριακά ασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης, βάση του οποίου εφημερεύουμε και το οποίο θεωρούμε ως μόνο ισχύον, ώστε οτιδήποτε συμβεί λόγω του επισφαλούς προγράμματος, να γνωρίζει και ο σερραϊκός λαός και η δικαιοσύνη που θα αναζητήσουν τις πραγματικές ευθύνες. Άλλωστε, η λογική του επιχειρείν ενέχει αυτόματα την έννοια του ρίσκου, αλλά στην περίπτωση της δημόσιας  και δωρεάν υγείας, ποιο είναι το ρίσκο και ποιο είναι το κέρδος:

   Γ.   Δημόσια τοποθέτηση και διευκρίνιση από μέρους της διοίκησης και του ΔΣ, από ποιο κονδύλι θα βρεθούν τα επιπλέον 60.000 χιλ. ευρώ, ώστε να υλοποιηθεί  το «πρόγραμμα» επικίνδυνης εφημέρευσης που υπόγραψαν, μιας και το ποσό που εγκρίνει το υπουργείο είναι μόνο 280.000 χιλ. ευρώ και αυτοί ενέκριναν 340.000 χιλ. ευρώ; Πως θα το εγκρίνει ο επίτροπος; Και αφού μπορούν να βρουν 60.000 χιλ. ευρώ, δεν μπορούν να βρουν άλλα 30.000 χιλ. ευρώ; Τελικά, λεφτά υπάρχουν; Επιτέλους, μην παίζετε με τη νοημοσύνη μας και την αξιοπρέπειά μας, την ίδια στιγμή που μας έχετε απλήρωτους για 4 μήνες δεδουλευμένων εφημεριών, αλλά και για επιπρόσθετες  εφημερίες του 2011 που μένουν ακόμα απλήρωτες, για τις οποίες οφειλές σας θα κατατεθεί και δεύτερη μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια των νόμιμων δικαιωμάτων μας.

   Δ.  Περαιτέρω κινητοποιήσεις:

         α) συνέχιση της επίσχεσης εργασίας μέχρι τις 11-04-12, όπου θα γίνει νέα γενική συνέλευση

         β) στάση εργασίας στις 11-04-12, από τις 12,00

         γ)  συνέντευξη τύπου στις 10-04-12 και δελτία τύπου στα ΜΜΕ

         δ)  παράσταση διαμαρτυρίας στον αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών και κατάθεση των μηνυτήριων αναφορών στις 10-04-12

         ε)   στήριξη του προεδρείου της ΟΕΝΓΕ και του ΠΙΣ, όσον αφορά τη μήνυση κατά του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας, για την υφαρπαγή των αποθεματικών των νοσοκομείων μέσω του PSI.

 

 

 

 

                                                                                                  ΔΣ  ΕΝΙΝΣ

 

 

                                                                                      Σέρρες: 09-04-2012    

< 

<