Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

div style=”text-align: center; line-height: 150%” align=”center”>ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Γ.Ν. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» 28/03/2012

 
 
            Μέσα σε ένα κλίμα εκβιασμών, συνεχών τοποθετήσεων συναδέλφων για μη επίσχεση, διαφόρων εγκάθετων της διοίκησης του νοσοκομείου Γ.Ν. «Αλεξάνδρα», σε μια μαζικότατη άνω των 100 ατόμων Γ.Σ. πέρασε η πρόταση επίσχεσης εργασίας μέχρι να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα. Η πρόταση για 24ωρη απεργία μειοψήφησε με 10 ψήφους και η πρόταση για να περιμένουμε μέχρι τέλος Απριλίου (εκλογές) μειοψήφησε με 12 ψήφους.
            Την τελευταία στιγμή εμφανίστηκε άγνωστος συνάδελφος, ο οποίος έβαλε εκβιαστικά το δίλημμα ότι, «….τα εντάλματα πληρωμής, αν αποφασισθεί τελικά επίσχεση εργασίας, μπορεί να μην αποδοθούν», και η απάντησή μας ήταν ότι «…το διοικητικό προσωπικό του ΓΝΑ δεν συμμετέχει στην επίσχεση και οφείλει να διεκπεραιώσει τάχιστα αυτό το θέμα». Οι συνάδελφοι, φυσικά τον απομόνωσαν και οι ειδικευόμενοι σήμερα (29/03/2012) αποφάσισαν να βρεθούν για να τακτοποιήσουν τα διαδικαστικά. Στην συγκέντρωση αυτή (περίπου 20 ατόμων), πήρανε απόφαση να μην προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, αφού έλαβαν την προφορική δέσμευση της διοίκησης του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» και των μηχανισμών εκβιασμού με κάθε τρόπο και μέσο, ότι θα πληρωθούν τα οφειλόμενα Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου στα μέσα περίπου Απριλίου.
            Βέβαια την 15 Απριλίου είναι η δεύτερη Ανάσταση και ψήνουμε τα αρνιά, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου γίνεται η μικρή Ανάσταση και το βράδυ η μεγάλη, τη Μεγάλη Παρασκευή ψάλουμε τα ωραιότατα τροπάρια «Άξιον εστί…..», «Αι γενεαί πάσαι….», «Ω γλυκύ μου έαρ…», την Μεγάλη Πέμπτη είναι η Σταύρωση, τη Μεγάλη Τετάρτη το Ιερό Ευχέλαιο και τη Μεγάλη Τρίτη το Τροπάριο της Κασσιανής.
Άρα το «τροπάριο της κουρεμένης πληρωμής», πάει πολύ μακριά, προφανώς για να  γίνουν οι εκλογές και να μην γίνουν οι πληρωμές.
            Είμαστε σίγουροι ότι οι νέοι συνάδελφοι θα καταλάβουν γρήγορα την διελκυστίνδα στην οποία έχουν εμπλακεί.
                       
                                                Η πενταμελής επιτροπή του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα»