Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ

 

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της 22 – 02 – 2012 οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου και των Κ.Υ. Λάρισας, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των εργαζομένων, συμφώνησαν και ομόθυμα αποφάσισαν για τα παρακάτω:

Με την ψήφιση του 2ου μνημονίου και τους εφαρμοστικούς νόμους που αυτό συνεπάγεται, η κυβέρνηση του <<σωσίματος>> των τραπεζών, των κερδοσκόπων και του βάρβαρου συστήματος εξουσίας της, καταρρακώνει και ξεπουλά τους Έλληνες στερώντας τους και τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους. Η κατάλυση του κοινωνικού κράτους αποτελεί κεντρικό στόχο της πολιτικής της και η δημόσια υγεία τον πρώτο.

Το Νοσοκομείο μας, μαζί με άλλα 50 στο σύνολο της χώρας, οδηγείται σε οριστική κατάργηση με τη μέθοδο της συγχώνευσης των οργανισμών.

Η πρόσφατη απόφαση μετακίνησης γιατρού, για κάλυψη εφημεριακών αναγκών στο Νοσοκομείο Βόλου, ανοίγει το κουτί της Πανδώρας, για τέτοιου είδους μετακινήσεις και αποσπάσεις για το σύνολο του προσωπικού, που ήδη είναι ανεπαρκέστατο.

Η επιπλέον περικοπή κατά 17% του ωρομισθίου αποζημίωσης των εφημεριών που προστέθηκε αιφνιδιαστικά στο νομοσχέδιο που βρίσκεται για συζήτηση στη Βουλή, σε συνδυασμό με τις προηγηθείσες και τις αναμενόμενες νέες εξαντλητικές και αναδρομικές περικοπές των μισθών και τους νέους φόρους, εξευτελίζει τις αποδοχές των γιατρών.

Ο δρόμος του επίμονου, συντονισμένου και με όρους πολιτικής ανατροπής αγώνα, αποτελεί μονόδρομο για τους υγειονομικούς και τους πολίτες, κόντρα στους μνημονιακούς μονοδρόμους της καταστροφής και του θανάτου.

Οι γιατροί στηρίζουν και συμμετέχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που προκηρύσσουν τα δευτεροβάθμια και τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά τους όργανα σε συνεργασία με όλους τους υγειονομικούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Καλούν τους πολίτες και τις συλλογικότητές τους σε εγρήγορση, πρωτοβουλίες και κοινή δράση.

Καλούν τη διοίκηση της Υ.Π.Ε. να ανακαλέσει άμεσα την αυθαίρετη απόφασή της για μετακίνηση προσωπικού. Σε διαφορετική περίπτωση την Τρίτη 28 – 02 – 2012 οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας – ανοιχτή συνέλευση στην αυλή του Νοσοκομείου, που θα εξελιχθεί από την επόμενη σε κατάληψη διαρκείας του διοικητηρίου και σε όποιες άλλες δράσεις αποφασισθούν.

Καταφεύγουν σε επίσχεση εργασίας, προκειμένου να εξοφληθούν δεδουλευμένα από το Δεκέμβριο του 2011, από τη Δευτέρα 12 – 03 – 2012.