Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

p>ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Μ. Νοσοκομείο Βόλου   Πολυμερή 134 Τ.Κ.382 22 Βόλος Τηλ. 24213 51827 Φαξ: 24210 36870

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 19/10/2010 ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Κ.Υ.  ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ   (Ε.I.Ν.Κ.Υ.Μ.)

 

Οι γιατροί ειδικοί και ειδικευόμενοι του νοσοκομείου Βόλου και των Κ. Υ. της Μαγνησίας, σε έκτακτη γενική συνέλευση στο Νοσοκομείο Βόλου, ενημερώθηκαν:

Α. για τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην πληρωμή των εφημεριών, όπως επίσης και

Β. για την πλήρη παύση των διαδικασιών κρίσεων για την είσοδο νέων γιατρών σε κενές θέσεις του νοσοκομείου Βόλου.

 

Συγκεκριμένα, όλοι οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες που πραγματοποίησαν τους τελευταίους πέντε μήνες, παρά την δέσμευση του υπουργού στα μέσα ενημέρωσης και στην Ομοσπονδία ότι δηλ, θα γίνει πλήρης αποπληρωμή μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται σε άστοχους οικονομικούς και διοικητικούς χειρισμούς εκ μέρους της διοίκησης του Νοσοκομείου και των ελεγκτικών μηχανισμών των δαπανών του Δημοσίου, είναι αδικαιολόγητη και παράνομη και υποβαθμίζει το έργο της καθημερινής εφημερίας που προσφέρει το Νοσοκομείο στην κοινωνία ολόκληρου του νομού Μαγνησίας, αλλά και απαξιώνει τους γιατρούς του. Οι γιατροί βρίσκονται, με αποκλειστική ευθύνη των παραπάνω οργάνων, στη θέση να ζητούν τις δεδουλευμένες αποδοχές τους σαν επαίτες. Η κατάσταση για πολλοστή φορά έχει φθάσει στο απροχώρητο, η υπομονή μας εξαντλήθηκε, η ψυχική και η οικονομική μας αντοχή τελείωσαν.

 

Είναι γνωστό επίσης ότι από την ανάληψη καθηκόντων από τον υπάρχοντα διοικητή, (Απρίλιος 2010), δεν έχει γίνει καμμία απολύτως διαδικασία για πρόσληψη έστω και ενός γιατρού στο Νοσοκομείο Βόλου. Τα νέα κενά από αποχωρήσεις, παραιτήσεις, συνταξιοδοτήσεις απειλούν την εύρυθμη λειτουργία κλινικών και τμημάτων, έρχονται δε να προστεθούν στις ήδη συσσωρευμένες ολικές ελλείψεις μερικών ειδικοτήτων, όπως ενδοκρινολόγου. Το νοσοκομείο αιμορραγεί και η διοίκηση αδιαφορεί προκλητικά. Αισθανόμαστε όμως την υποχρέωση να αναφέρουμε ότι όταν κάποιοι τοποθετούνται, έστω και με κομματικά κριτήρια σαν επικεφαλής σε μονάδες και σχηματισμούς υγείας, οφείλουν να συνειδητοποιούν όσο πιο σύντομα μπορούν, μερικά βασικά πράγματα. Να σέβονται και να συνεργάζονται με τους ανθρώπους που εργάζονται και επιτελούν ένα πολύ σπουδαίο έργο στην κοινωνία. Να συμπεριφέρονται και να ενεργούν με ένα τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα, που θα προδιαθέτει τους εργαζόμενους να προσφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους στο τομέα τους. Αν δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτά τα ελάχιστα δεδομένα., τότε οι άνθριοποι δεν κάνουν γι αυτή τη θέση και καλύτερα είναι να απομακρύνονται πριν αποδιοργανώσουν πλήρως τις μονάδες και τη λειτουργία τους.

 

Οι απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για τα παραπάνω, είναι η εξής:

 

Από ΠΕΜΠΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου και των Κ. Υ. νομού Μαγνησίας κατέρχονται σε επίσχεση εργασίας μέχρι πλήρους αποπληρωμής των εφημεριών που πραγματοποίησαν ως και τον Σεπτέμβριο 2010.

Οι ειδικευόμενοι για τον ίδιο λόγο ξεκινούν επίσχεση από Τετάρτη 20/10/2010.

 

 Οι προγραμματισμένες εξετάσεις στα Εξωτερικά ιατρεία, εργαστηριακές εξετάσεις και προγραμματισμένα χειρουργεία χρόνιων περιστατικών θα αναβάλονται.

Την Πέμπτη 21/10/2010, θα γίνει συνέντευξη τύπου στις 12 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο, όπου η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Μ. θα γνωστοποιήσει και θα εξηγήσει όλα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το Νοσοκομείο Βόλου.

 

Αναμένοντας την έμπρακτη απόδειξη της πολιτείας ότι ο Δημόσιος τομέας υγείας δεν θα θιγεί περισσότερο, ζητάμε την κατανόηση της κοινωνίας της Μαγνησίας για την πιθανή ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια της επίσχεσης εργασίας.

 

 

 

 

Βόλος 19/10/2010

 

Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΟΣΧΟΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ        ΚΡΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ