Απόφαση Γενικής Συνέλευσης

p style=”margin: 0cm 0cm 10pt”>Στις 3/9/2012 συνεδρίασε η ΓΣ των Ιατρών του Ιπποκρατείου ΓΝΑ με εκπροσώπηση όλων των κλινικών – εργαστηρίων.

            Πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιατρικός κλάδος και παρευρέθησαν ιατροί όλων των βαθμίδων. Ιδιαίτερα τονίστηκε πως οι δεδουλευμένες εφημερίες 2012 δεν έχουν ακόμα αποπληρωθεί, καθώς και πως, σύμφωνα με τη διοίκηση και το υπουργείο, αναδρομικά από τον Ιούλιο και εις το εξής θα πρέπει να εφημερεύει η κάθε κλινική – εργαστήριο με προσωπικό που καθορίζεται από τα οικονομικά διαθέσιμα και όχι από τις ανάγκες ασφαλούς εφημέρευσης και υπεύθυνης παροχής υπηρεσιών, όπως αποδεικνύεται και από τις περικοπές της διοίκησης στους εφημερεύοντες ιατρούς των γενικών εφημεριών.

Οι ιατροί έχουν φτάσει σε σημείο ανέχειας εξαιτίας της καθυστέρησης πληρωμής εφημεριών πολλών μηνών και η καθημερινή επιβίωση έχει μετατραπεί σε αγώνα δρόμου. Η δε εφημέρευση γίνεται εις το εξής επισφαλής για τον ασθενή αφού δεν καλύπτονται οι ελάχιστες ανάγκες προσωπικού εφημέρευσης πολλών κλινικών – εργαστηρίων.  Επίσης, είμαστε αντίθετοι σε μέτρα περαιτέρω μείωσης των μισθών και ωρομισθίων των εφημεριών των ιατρών, τα οποία θα οδηγήσουν τον κλάδο στην απαξίωση και την ανέχεια.

            Ύστερα από συμφωνία της πλειοψηφίας των παρευρισκομένων αποφασίστηκαν τα εξής:

1.      Απαιτούμε την άμεση αποπληρωμή των υπολοίπων εφημεριών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου – Μαρτίου καθώς και ολόκληρο το ποσό  Απριλίου – Μαίου – Ιουνίου – Ιουλίου 2012.

2.      Νέα ΓΣ την Τετάρτη 5/9/2012 για καθορισμό της τελικής μορφής αγώνα.

3.      Επίσχεση εργασίας αρχόμενη την Παρασκευή 7/9/2012 στην οποία καλούνται να συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως οι ιατροί του νοσοκομείου, εφόσον μέχρι τότε δεν έχουν αποπληρωθεί οι παραπάνω εφημερίες.

4.      Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση την Τρίτη 4/9/12 κατά την οποία θα απαιτηθούν τα πλήρη προγράμματα εφημέρευσης Ιουλίου – Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2012 εγκεκριμένα από τη διοίκηση όπως ακριβώς εκτελέστηκαν. Σε διαφορετική περίπτωση θα ζητηθεί εισαγγελική παρέμβαση.

5.      Συγκέντρωση στοιχείων προς διεκδίκηση των δεδουλευμένων παράλληλα και με ένδικα μέσα.

6.      Ενημέρωση του συντονιστικού όλων των νοσοκομείων για τις αποφάσεις μας, καθώς και των ΜΜΕ – ιατρικών ιστοσελίδων, ώστε να γνωρίσουν οι πολίτες την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.